Kezdőlap Hírek Bolgár kertész túraútvonal egyik állomása lehet Szentes…

Bolgár kertész túraútvonal egyik állomása lehet Szentes…

186

2020. január 23-án egy fontos látogató csoport érkezett Szentesre, mégpedig a Bolgár Országos Önkormányzatot képviselő dr. Muszev Dancso elnök úr érkezett hozzánk munkatársaival, valamint a Bolgár Kutatóintézet igazgatója Tyutyunkova Mónika tett látogatást városunkban.
A delegáció a tavaly – az Árpád Agrár Zrt. által – szeptemberben átadott Kertész szobor tiszteletére érkezett Szentesre, Szabó Zoltán Ferenc polgármester és Kiss Csaba alpolgármester meghívására.

A megbeszélés során szó esett a Bolgár-Magyar közös együttműködésről, lehetséges testvérvárosi kapcsolatok kezdeményezéséről, befektetésekről. Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy a Bolgár Országos Önkormányzat és a Szent István Egyetem képviselője felkérte a várost, hogy csatlakozzunk egy bolgár kertész túraútvonal kialakításához, amelynek egyik állomása városunk lehet. A városvezetés köszönettel elfogadta a felkérést.

A bolgár kertészek nevében, elnök úr megköszönte a vendéglátást és örömmel fogadta, hogy a város ezzel a szép alkotással tiszteleg hagyományaink iránt és felajánlotta, hogy Szentes város lakóinak óriás bolgár paradicsom magokat, illetve palántákat fognak eljuttatni a közeljövőben.

www.szentesimozaik.hu
Önkormányzati hírek|30








Forrás