Kezdőlap Hírek Virágkiállítás, bolgár óriásparadicsom vetőmagosztással…

Virágkiállítás, bolgár óriásparadicsom vetőmagosztással…

180

Három napon át idén is gyönyörű virágokkal telik meg a Szecessziós Ház, március 6. és 8. között mert immáron második alkalommal rendezi meg az önkormányzat a Virágkiállítást és Vásárt.

Az elmúlt év szeptemberben felállított bolgárkertész szobor leleplezésénél városunkba látogató bolgár gazdasági attaséval ápolt kiváló kapcsolatnak köszönhetően az Országos Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat és a Bolgár Kutatóintézet képviselői most is ellátogatnak Szentesre. A virágkiállításon tradicionális bolgár góliát óriás paradicsom magokkal várják a vendégeket – mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármester.

A vetőmagból kikelő paradicsom egy-egy termése elérheti az 1 kg-ot. Az önkormányzat ehhez kapcsolódóan egy versenyt is meghirdet a lelkes kertművelők között „Kinek a kertjében lesz idén a legszebb óriás paradicsom?” címmel.

A sajtótájékoztatón részt vevő Berezvai Csilla főkertész ismertette a verseny menetét: a terméshozó tövekről, termésekről képeket várunk 2020. augusztus 20-ig a berezvai.csilla@szentes.hu e-mail címre.

A képek felkerülnek Szentes Város Facebook oldalára, ahol a három legtöbb like-ot elért képek gazdái értékes nyereményeket vehetnek át a szeptemberi Lecsó Fesztiválon.

A nőnap jegyében megálmodott idei rendezvényről a vállalkozó kedvű kertészek, növénytermesztők a virágköltemények mellett óriás paradicsom magokkal is távozhatnak.

További részletek és nyitva tartás a plakáton!

www.szentesimozaik.hu
Önkormányzati hírek|30
Programajánló|17








Forrás