Kezdőlap Egyéb A Védőnői Szolgálat működése a koronavírus elleni védekezés ideje alatt…

A Védőnői Szolgálat működése a koronavírus elleni védekezés ideje alatt…

198

(Kérjük, hogy a kisgyermekes anyukák osszák meg az alábbi információt, hogy minden érintett értesüljön róla!)

A tegnapi sajtótájékoztatón kérdéssel fordultunk a város vezető felé, hogy a Védőnői Szolgálat működése, hogyan változik a vírus elleni védekezés alatt.
Lencséné Szalontai Mária a Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Szociális Irodájának vezetője az alábbi tájékoztatót adta szerkesztőségünknek:

A Védőnői Szolgálat az országos tisztifőorvos által kiadott utasítás alapján látja el feladatát.

A védőnők és ellátottak érdekében a találkozások számát minimalizálni kell, a távkonzultációt (telefon, e-mail, facebook stb.) kell előtérbe helyezni. A 65. életévüket betöltött védőnők ne találkozzanak a gondozottal személyesen.

Védőoltási kötelezettség esetén a mérések a házi gyermekorvosi tanácsadáson történnek meg a kettős megjelenés elkerülése érdekében.

Egyedi esetekben – amennyiben nélkülözhetetlen a személyes konzultáció – időpontot egyeztetve szükséges a tanácsadás megtartása. A védőnőnek ezekben az esetekben előzetesen nyilatkoztatni kell a gondozottat arról, hogy egészséges-e, illetve van-e környezetében akut fertőzésben szenvedő beteg.

A tanácsadó váróhelyiségben egyszerre, egy időben egy gondozott tartózkodhat.

A csecsemő tanácsadások a megszokott módon zajlanak, de a fent leírt szabályok betartásával és csak a kötelező védőoltásokat adják be, egyéb státuszvizsgálatok halasztódnak.

Kérés, hogy csak a legszükségesebb esetben, akkor is előzetes bejelentkezés alapján keressék a Szolgálatot, a védőnők minden szükséges segítséget megadnak telefonon, e-mailon, facebookon.

A házi gyermekorvosok időpont egyeztetés alapján tartják a betegrendelést.

www.szentesimozaik.hu
Önkormányzati hírek|30




Forrás