Kezdőlap Hírek A, B és C terv is készül a megújuló sportcsarnokról…

A, B és C terv is készül a megújuló sportcsarnokról…

288

A mai napon sajtótájékoztatót tartott Szebeni Zoltán és Szabó Zoltán Ferenc polgármester a jövőhéten megrendezendő gálaestről, amelyben szentesi vagy Szenteshez kötődő művészek lépnek fel a Tóth József Színházban, de erről később számolunk be.

Újságírói kérdésre adott tájékoztatást Szabó Zoltán Ferenc, hogyan alakul a sportcsarnok sorsa, milyen tervek készülnek, vagy készültek.

A polgármester elmondta, hogy minden tervnek az alapja a tűzvizsgálat és a statikai vélemény. Nem szabad előre rohanni addig, amíg ezek nincsenek meg. Február végére várható a tűzvizsgálati vizsgálat eredménye és január 31-el lezárult a helyszínelés is. A biztosító is ezekre a dokumentumokra vár, valamint minden héten összeül a sportcsarnok újjáépítésével foglalkozó team, hogy milyen feladatok kerülnek, kerüljenek elvégzésre.

Akkor jöjjön a három verzió, három lehetőség: A. verzió: Ha a vizsgálat részleges bontást irányoz elő, akkor a Belügyminisztérium felé olyan koncepciót kell elkészíteni, hogy miként lehet ezt a felújítást elvégezni.

B. verzió: Ha nagyobb mértékű bontás szükséges, valamint a mai kornak és szabványoknak feleljen meg a csarnok, akkor abba az irányba kell tervezni és megállapítani annak költségét és olyan tervet kell készíteni. Hozzá kell tenni, hogy 25 év alatt teljesen elavult a csarnok gépészete, és nem biztos, hogy ezen a helyen megvalósítható a mai kor és a szabványoknak megfelelő csarnoképítés. Erre lett kitalálva a C. verzió!
C. verzió: A jelenlegi hely és környezet nem felel meg az újjáépítésnek, valamint nem gazdaságos a csarnok felújítása, akkor a Pusztai László Sporttelep Spartacus pályája adna helyt az új csarnoknak. Itt egy közel 150 autót befogadó parkoló is megépülhet, tehermentesítené a városközpontot és a sporttelepből sportcentrummá fejlődhet a terület. A városközpont közel van, minden iskola könnyen meg tudja közelíteni, valamint a Sportszálló és egy másik épülő szálloda is ki tudja szolgálni az ideérkező csapatokat.

Ez a három variáció lehet, de egyik mellett sem kötelezte el magát a város, mert meg kell várni a vizsgálatokat.

Addig is íme pár kép a csarnokról, melyen látszik, hogy a vihar hogyan hajtotta hátra a tetőt.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás