Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Alakulatunk búvárkiképző állománya az idei év első merülésvezetői felkészítését …

Alakulatunk búvárkiképző állománya az idei év első merülésvezetői felkészítését …

127


Alakulatunk búvárkiképző állománya az idei év első merülésvezetői felkészítését tartották meg az elmúlt hét folyamán, ahol saját állományunk kiképzése mellett, a MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred, a MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár, és a MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred búvárai is részt vettek.

A felkészítés részvevői a merülésvezetői feladatkör ellátásához szükséges ismereteket elméletben és gyakorlatban is elsajátították, amelyről a hét végét záró vizsgákon számot is adtak. A merülésvezető felel a búvár feladatok ellátása során a végrehajtás minden egyes mozzanatáért, legyen szó a szükséges okmányok kidolgozásról, a végrehajtás előkészületeinek megszervezéséről és a búvárfelszerelések rendeltetésszerű használatáról. Az ő felelőssége a merülés során a vízalatti és vízfelszíni események koordinálása, valamint a felmerülő vészhelyzetek elhárítása.








Forrás