Kezdőlap Szentesi VK Női OB I.: Egerben hagytuk a pontokat…

Női OB I.: Egerben hagytuk a pontokat…

205

A kupagyőztes Eger otthonában 7–5-ös vereséget szenvedtünk a női vízilabda OB I. kilencedik fordulójában.

Eger 🆚 Valdor Szentes 7–5 (2–3, 3–0, 1–1, 1–1)
Női vízilabda OB I., 9. forduló. Eger, Bitskey Aladár uszoda. Vezette: Füzesi, Kovács S.
Eger: Kiss A. – Jancsó 2, Menczinger, Dobi 2, Molnár, Katona, Szilágyi Sz. 1. Csere: Bódi 1, Borsi 1, Keresztes. Vezetőedző: Sike József.
Valdor Szentes: Aranyi – Varga V., Kolarova, Mihály-Kádár, Csiszár, Kövér-Kis 2, de Vries 1. Csere: Dankina 2, Tóth F., Hevesi, Mácsai K, Tyukász. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Gól – emberelőnyből: 7/2, ILL. 9/4.
Ötméteresből: -, ill. 2/1.
Kipontozódott: Molnár, Borsi.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Matajsz Márk: – Gratulálok az Eger győzelméhez. A soproni kupaelődöntőhöz hasonló, brusztos mérkőzést játszottunk. A helyzetkihasználásunk botrányos volt, a kapott emberelőnyöket és az ötméterest kihagytuk. Betömörültünk a centerek elé, akiket nem tudtunk megjátszani. Sokat hibáztunk és a visszazárások sem sikerültek jól. Pontért vagy pontokért érkeztünk Egerbe, de nincs időnk keseregni, szombaton újabb rangadó vár ránk Budapesten. Rengeteg helyezkedési hibát vétettünk, amikor öt-tíz centiméter hiányzott, hogy odaérjünk a lövőre. Ezeket biztosan kielemezzük a videó alapján. Sajnos a szerencse is elkerült bennünket, amiért meg kell küzdeni. Az akarattal nem volt gond, de ma ebben sajnos csak ennyi volt.

Összefoglaló:
✍️ Jól kezdtük a rangadót, rögtön az első támadásunkból előnyhöz jutottunk, miután Noa de Vries váltotta gólra az emberelőnyt. Bár az egriek kétszer is egyenlíteni tudtak, négy másodperccel az első negyed vége előtt Viktoria Dankina ötméteresből talált be, így nyolc perc játékot követően 3–2-re vezettünk.

Egyszer sem sikerült betalálnunk a második negyedben, miközben az egrieknek háromszor. Aranyi Réka mindettől függetlenül több szép védést is bemutatott a kapunkban. A nagyszünetben 5–3 állt az eredményjelzőn, amely a harmadik negyed derekán mutatta a legnagyobb különbséget 6–3-nál.

A harmadik és a negyedik negyed is kiélezett játékot hozott kevés góllal. Bár 6–5-re felzárkóztunk miközben kihasználatlanul hagytunk egy büntetőt, az Eger négy perccel a vége előtt tette fel az i-re a pontot. Ezután még küzdöttünk, de nem sikerült betalálnunk, így kétgólos vereséget szenvedtünk.

⏰ Szombaton 18.30-tól a III. ker. TVE vendégeként folytatjuk a bajnokságban.

📸 Lénárt Márton

#valdor #szentes #eger #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix #hajráSzentes




Forrás