Kezdőlap Hírek „Soha nem voltunk olyan közel a harmadik világháborúhoz akár egy atomháborúhoz, …

„Soha nem voltunk olyan közel a harmadik világháborúhoz akár egy atomháborúhoz, …

10


„Soha nem voltunk olyan közel a harmadik világháborúhoz akár egy atomháborúhoz, mint jelenleg”

„A szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem.” Bibó István gondolatával kezdődött a FIDESZ – KDNP megemlékezése az 1956-os forradalom kitörésének és a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltásának évfordulójára.

Menczer Tamás október 22-i beszédében a magyarok szabadságért folytatott harcát hangsúlyozta, amelyet mindig meg kell vívni és meg kell védeni. Kiemelte, hogy felelősséggel tartozunk az elődeink és az utódaink felé, és arra kell törekedni, hogy Magyarországot jobb állapotban adjuk át a következő generációknak. Beszélt a világ válságairól, a háborúról és a migrációról, amelyekre Magyarország saját válaszokat kíván adni, hangsúlyozva a szuverenitás megőrzését, a béke fontosságát és a gazdasági semlegességet.

„Tisztelt emlékezők! A szomszédságunkban most már hosszú ideje lassan három évvel pusztító háború dúl és a helyzet napról napra rosszabb. Soha nem voltunk olyan közel a harmadik világháborúhoz akár egy atomháborúhoz, mint jelenleg” – mondta Menczer Tamás, a FIDESZ kommunikációs igazgatója Szentesen az 56-os emlékműnél.

Végezetül az emlékezés mécseseit helyezték el az emlékmű talapzatán és a már hagyományos polgári vacsorával zárult az est a meghívott vendégeknek.

Az ünnepségen közreműködött: Torday Zétény (vers), Gránicz Linett Kamilla (ének) és a Csongrádi Alföld Néptánc Együttes.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás