Kezdőlap Hírek A Kurca Roadshow 600 résztvevővel…

A Kurca Roadshow 600 résztvevővel…

14

A Kurca Roadshow egy különleges mozgósítási verseny volt, amelyet 2024. szeptember 29-én, először szervezett meg a St. Jupát SE Szentesen. Az esemény célja az volt, hogy minél több helyi oktatási intézményt ösztönözzön a részvételre, és a versenyen való teljesítés alapján értékeljék őket. Az értékelés az egyes intézmények létszámarányához viszonyított túrát teljesítők aránya alapján történt, ezáltal a részvétel mértéke és aktivitása került előtérbe.

A verseny két fő programelemet kínált: egy Kurcai vízitúrát, amely 3,1 km hosszú, valamint egy vízparti gyalogtúrát, amely 2,7 km-t tett ki. A versenyben helyezéseket elért intézmények külön díjazásban részesültek:

Gyalogtúra eredménye:
I. helyezés: 150.000 Ft – Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde (46,070%)
II. helyezés: 100.000 Ft – Szentesi Koszta József Általános Iskola (44,350%)
III. helyezés: 50.000 Ft – Kiss Bálint Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde (29,691%)

Vízitúra eredménye:
I. helyezés: 150.000 Ft – Horváth Mihály Gimnázium
II. helyezés: 100.000 Ft – Kiss Bálint Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde

Különdíj:
I. különdíj (a legtöbb résztvevőért): 75.000 Ft – Szentesi Koszta József Általános Iskola (208 fő)
II. különdíj (a legnagyobb kihívást leküzdő csapatnak): 75.000 Ft – Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola

A díjak a versenyre felajánló gazdasági társaság vezetője/képviselője adta át az eredményesen szereplő intézményeknek, kifejezetten sportszervásárlási célra. A program nemcsak a sportolás népszerűsítésére szolgált, hanem közösségépítő ereje is volt, hiszen a résztvevők egy közös cél érdekében teljesítettek a természet közelében.

Jövőre újra lesz Kurca Roadshow, melynek előzeteseként hallhattuk, hogy a Kurca-völgyében található településeken (Szentes, Szegvár, Mindszent) családi horgászverseny lesz, valamint rajz és fotópályázat is megvalósulhat. A programkínálat egy gyorsasági kenuversennyel is bővül, valamint mókás vízijárművek felvonulásával záródhat mondta Valkai Zsolt a St. Jupát SE vezetője.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Szabadtéri sportok|25








Forrás