Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Hajómodell kiállítás nyílt a műszaki ezrednél…

Hajómodell kiállítás nyílt a műszaki ezrednél…

1121


Hajómodell kiállítás nyílt a műszaki ezrednél 🛳️

Füzi Márton, a Készenléti Rendőrség rendvédelmi igazgatási alkalmazottja hosszú évek munkájával alkotta meg a lenyűgöző modelleket, amelyek nemcsak művészi pontossággal készült, méretarányos kópiák, hanem működőképes, rádióirányítású remekművek is egyben. Márton lassan két évtizede foglalkozik hajómodellezéssel, és ez idő alatt számos hazai és nemzetközi elismerést szerzett.
A kiállítás megnyitóján Dr. Csurgó Attila ezredes, alakulatunk parancsnoka elismeréssel méltatta Márton munkáit, amelyek között ma is szolgálatban álló hajók modell változatai is megtalálhatók. A kiállításon az ezred katonái mellett a Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium gólyái is megcsodálhatták ezeket a miniatürizált mesterműveket.
A hajómodellezés egy olyan hobbi, amely nemcsak kitartást, hanem rendkívüli precizitást és történelmi ismereteket is igényel. A kiállított darabok között a 40-es és 80-as évek közötti, belső égésű motorral hajtott hajók méretarányosan kicsinyített másolatai szerepelnek. Az egyik legnagyobb különlegességük, hogy nem előre gyártott elemekből, hanem teljesen egyedileg, nyers alapanyagokból készültek.

📸 Janó Miklós tőrm.








Forrás