Kezdőlap Hírek Búcsú Szentes „Pro Urbe” díjas, Bugyi István Emlékéremmel kitüntetett orvosától,…

Búcsú Szentes „Pro Urbe” díjas, Bugyi István Emlékéremmel kitüntetett orvosától,…

976


Búcsú Szentes „Pro Urbe” díjas, Bugyi István Emlékéremmel kitüntetett orvosától, Dr. Berki Sándortól

1959-ben született Hódmezővásárhelyen. Általános iskoláit Mindszenten végezte, középiskolába a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Gimnáziumba járt. Humán vagy bölcsész szakra készült, végül 1977-ben mégis jelentkezett a szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi karára, amit „summa cum laude” végzett el.

1983-tól a szentesi kórház Baleseti és Helyreállító Sebészeti Osztályán kezdett dolgozni Badó tanár úr és Tari főorvos úr keze alatt, akik tanítómesterei és atyai barátai is lettek. 1989-ben eleget tett a szegedi egyetem meghívásának és a Traumatológiai Klinikára szerződött, itt egyetemi oktatói státuszon dolgozott, tanársegédként.

1996-ban visszajött Szentesre, ahol osztályvezető helyettesnek nevezték ki. 2003-tól osztályvezető főorvosa lett a Baleseti és Helyreállító Sebészeti Osztálynak.

Négy szakvizsgát szerzett: traumatológia, ortopédia, kézsebészet, általános sebészet. A hazai csípő és térdprotetika valamint a magyar protézisgyártás Szentesen Badó professzor és Tari főorvos úr munkásságoz kötődik. Berki doktor ezt a munkásságot folytatva, az úgynevezett „minimál invazív” protetika területén ért el kiemelkedő eredményeket. A traumatológián belül speciális, karbon-szálas külső csontrögzítőket terveztek, valamint komplett úgynevezett reteszes velőűrszeg-rendszert. A világ számos pontján tartott előadásokat, szakmai továbbképzéseket és bemutató műtéteket.
Munkássága példa értékű.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29



Forrás