Kezdőlap Egyéb Cseuz László újra Szentesen…

Cseuz László újra Szentesen…

1754

Hazaért a párizsi olimpiáról Szentes bajnoka Cseuz László tanár úr, aki 80 évesen vágott neki a nyolcadik olimpiájának kerékpárral, ám az út kifelé eléggé viszontagságosra sikerült így családja ráhatására úgy döntött, hogy repülővel utazik haza. Szabó Zoltán Ferenc polgármester ment érte a repülőtérre és hozta egyenesen a Panorámába, ahol már családja, barátai és ismerősei várták.

– Meg vagyok hatódva! Nem is volt könnyű megérkezni! Eddig legkeményebb utamon vagyok túl, de szerencsére túléltem – mondta Cseuz László az első nyilatkozatában.

– Sokkal nehezebb volt, mint amire számítottam. Nem tudtam azt, hogy az ember 80-an felett már nehezebben teljesíti a hegymászásokat mint korábban. Jártam már ezen az úton vagy hasonlóan, de úgy éreztem, hogy a hegyek nem voltak ilyen magasak a dombok nem voltak ilyen kegyetlenek, mint most.

243 km-rel többet tekert tanár úr több eltévedésnek köszönhetően. Gyermekei voltak azok, akik meggyőzték tanár urat, hogy repülővel jöjjön haza, bár nem volt könnyű meggyőzni a sportembert.

– Kegyetlen munkát végzett a fiam meg a lányom azért, hogy odaérjek. 24 órás szolgálatot tartottak mellettem.

Nemcsak Szabó Zoltán Ferenc polgármester úr várta a tanár urat, hanem a Péceliek is és mindkét város kapott egy emléktárgyat (kis plüss figurát) a Párizsi 2024-es Olimpiáról.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Egyéb sport|35








Forrás