Kezdőlap Gazdaság Vásárolj a helyi üzletekben – támogasd a helyi gazdaságot!…

Vásárolj a helyi üzletekben – támogasd a helyi gazdaságot!…

1851

Mindannyian ismerjük a nagy bevásárlóközpontokat és online áruházakat, ahol minden megtalálható, amire csak szükségünk lehet. De vajon gondolt már arra, milyen lenne, ha inkább a sarki kisboltban venné meg a hétköznapi szükségleteit? Itt van néhány ok, amiért érdemes a helyi üzletek mellett dönteni!

– Támogasd a helyi gazdaságot!

Ha a helyi üzletekben vásárol, közvetlenül hozzájárul a helyi gazdaság fejlődéséhez. A pénze a közösségben marad, és segít fenntartani a környék munkahelyeit. Az ilyen üzletek gyakran helyi beszállítókkal dolgoznak, így a vásárlásokkal nem csak az üzlettulajdonost, hanem több más helyi vállalkozót is támogat.

– Személyre szabott kiszolgálás

A helyi boltokban az eladók általában jól ismerik a vásárlóikat, és személyes figyelmet tudnak fordítani rájuk. Ha gyakran vásárol ugyanott, az eladók megismerik önt és az igényeit, így jobban tudnak segíteni abban, hogy megtaláljuk azt, amit keresünk. Ráadásul, ha valami különlegesre van szükség, gyakran könnyebben tudják beszerezni, mint egy nagyáruház.

– Egyedi termékek és különleges ajánlatok

A helyi üzletekben sokszor találkozhat egyedi termékekkel, amiket máshol nem lehet kapni. Legyen szó kézműves termékekről, helyi élelmiszerekről vagy különleges ajándékokról, biztos lehet benne, hogy valami különlegeset visz haza. Ráadásul sok helyi boltban találhat olyan akciókat és ajánlatokat, amiket a nagyobb üzletek nem kínálnak.

– Közösségépítés

A helyi üzletek gyakran a közösségi élet központjai is. Vásárlás közben találkozhat ismerősökkel, barátokkal, és új emberekkel ismerkedhet meg. A helyi boltokban való vásárlás nem csak a pénztárcának, hanem a közösségi életnek is jót tesz.

Tehát legközelebb, amikor vásárolni indul, gondoljon a helyi üzletekre – erre hívta fel a figyelmet a tegnapi napon tartott sajtótájékoztatón a Szentesi L’amour vállalkozói csoport, hogy „Vedd és védd a szentesit!”

Nehéz helyzetbe kerültek a kiskereskedelmi üzletek, drasztikusan visszaesett a forgalmuk és azért, hogy a vásárlókat visszacsábítsák a városi üzletekbe, havonta kuponfüzetet adnak ki, benne 10-70 százalékos kedvezményekkel, valamint Olimpiai tippjátékot is hirdetnek, amellyel összesen 150 ezer forintot nyerhetnek a szerencsések.

Bővebb információ a https://www.facebook.com/lamourszentes oldalon!

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás