Kezdőlap Hírek Tiszai Halászléfőző Fesztivál augusztus 9-10-én!…

Tiszai Halászléfőző Fesztivál augusztus 9-10-én!…

1952

2024. augusztus 9-10-én ismét megrendezik a Tiszai Halászléfőző Fesztivált a tiszai szabadstrandon! Várják a főzőcsapatok jelentkezését, hogy bemutassák főzőtudományukat.

Első ránézésre a halászléfőzés egyszerűnek tűnhet: hal, paprika, hagyma, víz, meg egy nagy bogrács. De amint belecsöppenünk egy ilyen versenybe, rájövünk, hogy itt többről van szó, mint egy sima főzőcskézésről. Minden csapat saját titkos recepttel készül, és minden apró lépésnek jelentősége van. Ott vannak a harcedzett veteránok, akik évtizedek óta főzik a halászlét, és a lelkes újoncok, akik most először próbálják ki magukat.

A halászlé mesterei között mindig akadnak olyanok, akik különleges trükköket alkalmaznak. Van, aki a halat előző este előkészíti és hajnalok hajnalán elindítja az alaplét, mások a paprika minőségére esküsznek, megint mások a hagyma pirításának technikájára. Ahogy körbejárunk a verseny helyszínén, megtapasztalhatjuk, milyen sokféle megközelítéssel készülhet el egy tökéletes hallé.

Ahogy főnek a bográcsok, az egész környéket betölti a finom halászlé illata. Az illatok keveredése már önmagában is egy élmény, és ha szerencsénk vagy ismerős csapat van, még kóstolhatunk is egy-két versenyző művéből. Az ízek harmóniája, a halak frissessége és a fűszerek aránya mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy megtaláljuk a számunkra legjobb hallét.

Az első nap underground együttesek lépnek fel, ezzel megalapozva a rendezvény hangulatát. A második napon kerül sor a főzőversenyre, amelyet nem érdemes kihagyni!

A második napi program különösen izgalmas lesz: fellép a Kanálgép, majd Sipos F. Tamás és az Exotic zenekar szórakoztatja a közönséget. Az estét pedig DJ Jana fergeteges diszkója zárja.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Programajánló|17


Forrás