Kezdőlap Egyéb Váradi Krisztina Dobó ötpróbában Országos Bajnok…

Váradi Krisztina Dobó ötpróbában Országos Bajnok…

2921

Az elmúlt időszakban több versenyen vettek részt a Maximus SE atlétái ! Kecskeméten az U12-es korosztály Régió Bajnokságán szereplő csapat 17 csapatból a hatodik helyezést szerezték meg. Ezt a versenyt követte május elején a Rendőr Atlétikai Bajnokság, ahol Váradi Krisztina súlylökésben bajnoki címet szerzett. Mivel az előző évben a Prágában megrendezett EB-n bronz érmet szerzett, várható, hogy a következő rendőr Európa bajnokságon is részt vesz.

A következő verseny a Szekszárdon megrendezett országos bajnokság volt, ahol egy új versenyszámban nevezett, a dobó ötpróbában. Súlylökésben, diszkoszvetésben, gerelyhajításban, kalapácsvetésben és nehéz kalapácsvetésben /9 kg/ mérte össze tudását a résztvevő 17 versenyző. A verseny különlegessége, hogy nagyon jó állóképességet igényel, hiszen a verseny több, mint hat órán át tart, és nincs pihenő a versenyszámok között. Annak ellenére, hogy ez a verseny számára ismeretlen volt, nagyszerűen kezdett. Megnyerte a súlylökést, diszkoszvetés és a kalapácsvetést és három versenyszám után az élen állt. A gerelyhajításban második és a nehéz kalapácsvetésben is második helyezést szerzett. Így az összesített eredmény alapján országos bajnoki címet szerzett. A verseny után elmondta, hogy rendkívül nehéz volt a verseny, szinte megállás nélkül pörögtek a versenyszámok és nagy öröm számára, hogy végig tudta küzdeni.

A következő verseny a Budapest Open, valamint Zalaegerszegen a vidék bajnokság. Szintén Szekszárdon indult Dávid Kristóf az U18-as korosztály diszkoszvetésében, ahol arany érmet szerzett. Számára is a Budapest Open a következő verseny!

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Egyéb sport|35





Forrás