Kezdőlap Hírek Hírek A Föld Napja…

A Föld Napja…

2330

Minden április 22-én az emberek világszerte ünneplik a Föld Napját. Ez az alkalom nemcsak arra emlékeztet bennünket, hogy milyen különleges a bolygó, amelyen élünk, hanem arra is ösztönöz, hogy gondolkodjunk és cselekedjünk azért, hogy megóvjuk és tiszteletben tartsuk környezetünket – mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármester az Erzsébet-téren megrendezett ünnepségen.

Az ünnep célja az emberek figyelmének felhívása a környezetvédelem fontosságára és az ökológiai problémákra. A szennyezés, az erdőirtás, a fajok kihalása és az éghajlatváltozás mind olyan problémák, amelyek fenyegetik bolygónk jövőjét és az itt élő összes lényt, beleértve az embereket is.

Azonban a Föld Napja nemcsak a problémákra való figyelemfelhívást jelenti, hanem lehetőséget is kínál a pozitív változásokra. Ezen a napon és az azt megelőző hét során sokféle környezetvédelmi tevékenység zajlott városunkban. Tisztítási akciók, faültetések, környezeti nevelési programok és más kezdeményezések révén az emberek megmutatják elkötelezettségüket a Föld védelme iránt.

A végzős általános és középiskolai osztályok egy-egy ballagó fát vehettek át, valamint az óvodák egy-egy madáretetőt kaptak, melyeket Garai Szabó Imre készít erre a napra már évek óta. Az óvodák továbbá virágpalántákat kaptak, mellyel környezetüket szépíthetik.

Az ünnepség végén átadták azokat a méhlegelő magokat, melyeket a város facebook oldalán lehetett megnyerni.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás