Kezdőlap Szentesi VK Szoros meccset játszottunk idegenben…

Szoros meccset játszottunk idegenben…

2241

Egyszer sem vezettünk a III. kerület otthonában, de megszorongattuk a hazaiakat. Három perccel a meccs vége előtt még döntetlent mutatott az eredményjelző, végül kétgólos vereséget szenvedtünk. #hajráSzentes

III. kerületi TVE–Valdor Szentes 10–8 (2–1, 1–1, 3–3, 4–3)
MOL női vízilabda OB I., 13. forduló. Budapest, III. kerületi TVE uszoda. Vezette: Sajben, Tordai.
III. ker. TVE: Grace – Brezovszki 1, Török 2, Ráski, Huszti D., Rajna 2, Gyöngyössy 3. Csere: Keresztes, Kiss P. 1, Fodor, Zöld, Hajdú 1, Kun. Vezetőedző: Lukács Dénes.
Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 3, Horváth Zs., Tyukász 1, Hnatyszyn 2, Erdélyi, Boldizsár R. Csere: Dobos, Bicskei 1, Horváth L. 1, Korom, Matajsz J. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Gól – emberelőnyből: 7/4, ill. 5/2.
Ötméteresből: 3/2, ill. 5/3.
Kipontozódott: Huszti D., ill. Tyukász.

Nyilatkozat:
Matajsz Márk: – Gratulálok a Kerület megérdemelt győzelméhez. A meccs képe alapján talán lehetett volna döntetlen is, egy igazi parázs és brusztos mérkőzést játszottunk. Fejet kell hajtanom a csapatom előtt, mert a betegség miatt hiányzó Kövér-Kis Réka nélkül is óriásit küzdöttünk. Janka válogatott szintű védéseket mutatott be, éppen emiatt bosszantó, hogy ezeket nem tudtuk jobban kihasználni. Hajtottunk, de a végére elfáradtunk. Kulcsszituációkban hibáztunk, hagytunk ki ötméterest és emberelőnyt is, a végén pedig Gyöngyössy Anikó klasszisa megmutatkozott.

Összefoglaló:
Négy percnyi gólcsenddel indult a mérkőzés, ezután a hazaiak szerezték meg a vezetést. Varga büntetőjével egyenlítettünk, de az első negyed után 2–1 állt az eredményjelzőn.

Nagy küzdelmet hozott a második negyed, amelyben mindössze egy-egy gól született. Három perc elteltével 3–1-re lépett el a III. ker. TVE, majd egy remek megúszás végén Bicskei talált be, 3–2.

Potyogtak a gólok a harmadik negyedben. A hazaiak találtak be először, majd felváltva estek a gólok, így egyenlíteni nem tudtunk, de nyílt maradt az utolsó etapra is a három pont sorsa. Az utolsó nyolc perc 6–5-ről indulhatott.

Hatalmasat küzdöttünk! 6–6-nál és 7–7-nél is utolértük a hazaiakat, átvenni viszont nem tudtuk a vezetést. Az utolsó három percben 9–7-re alakult az állás két sikeres hazai büntetővel, az utolsó perc gólváltása pedig a három pont sorsát már nem befolyásolta.

Szerdán 19.30-tól a Ferencváros ellen hazai környezetben folytatjuk.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #valdor #szentes #tve1887 #mol #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix




Forrás