Kezdőlap Szentesi Élet Elismerések a testületi ülésen…

Elismerések a testületi ülésen…

1380

Az idei első képviselő-testületi ülés polgármesteri dicséretekkel vette kezdetét, ahol Barát Enikő táncművész, táncpedagógus. B. E. Belle álnéven publikáló magyar írónő, a Maraton kiadó alapítója, jelenleg is tulajdonosa és ügyvezető igazgatója egyben, valamint Faragó Jánost, a Szentes Polgárőr Egyesület elnökének munkáját ismerte el a polgármester, Szabó Zoltán Ferenc.

Barát Enikőt Az Év Könyve díjra először 2022-ben jelölték 3 kategóriában is. 2024-ben megismétlődött a 3 kategóriában történő jelölés, amelyek közül egyet végül sikerült díjra váltani. Az Év könyve díj jelenleg Magyarország legnívósabb irodalmi díja, amelyet nem csak szépirodalomban osztanak. Több, mint 700 jelölt könyv és 160 ezer szavazat döntötte el, kik vehetik át a 15 kategóriában Az Év Könyve díját. Olyan nevek mellett, mint Náray Tamás vagy Leiner Laura, ebben az évben az Életrajz kategória nyertese: B. E. Belle – A telepi lány című kisregény.

Az A telepi lány című novella-sorozat a Szentesi Élet hetilap hasábjain látott először napvilágot 2021-ben. A történet egy önéletrajzi ihletésű írás, amely B. E. Belle szerzőnő eddigi életének fontosabb állomásait dolgozza fel, mindeközben bemutatva Szentes város nevezetességeit, régi, szívekhez kötődő helyszíneit.

Faragó Jánost, dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a polgárőr mozgalomban végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként, elnöki dicséretben és jutalomban részesítette.





Forrás