Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Önvédelmi tematikájú Honvédelmi Táborral zárta a műszaki ezred a nyári táborozta…

Önvédelmi tematikájú Honvédelmi Táborral zárta a műszaki ezred a nyári táborozta…

177


Önvédelmi tematikájú Honvédelmi Táborral zárta a műszaki ezred a nyári táboroztatási időszakot. A 15 és 18 év közötti fiatalok a hét folyamán elsajátították a különböző küzdősportok, azon belül az álló- és földharc, illetve a földreviteli technikák alapjait, amely mellett számos hasznos általános katonai alapismeretre is szert tettek. A táborozók oktatásában Bozsoki Imre 4. danos aikido és 5. danos judo mester és két tanítványa is aktívan részt vett, akik az aikido önvédelmi fogások alapjait tanították meg.

Közel százötven lelkes és elkötelezett diák vett részt az idei évben rendezett négy honvédelmi és egy kadét táborunkban, ahol az általános katonai témakörök mellett az önvédelem és a búvárkodás területére kalandozhattak el a fiatalok. A résztvevők megismerkedhettek a honvédelem világával, azon belül a műszaki ezred tevékenységével és életének apróbb részleteivel is. Az elméleti és gyakorlati foglalkozások során nem csupán technikai tudásra tettek szert, hanem megtapasztalhatták a csapatszellem erejét, amely a katonai életmód mindennapjait jellemzi. Az önvédelmi és búvár tematikájú táborok alkalmával a diákok olyan kihívásokkal találták szemben magukat, amelyekre a hétköznapi életben ritkán lenne lehetőség. Ezek az élmények megmutatták számukra, hogy a katonai pálya nem csupán egy hivatás, hanem egy életforma, amelyben az elkötelezettség, az önfegyelem és a felelősségvállalás alapvető értékeket képviselnek.

✍️Király Róbert Sándor fhdgy.
📷:Janó Miklós tőrm.








Forrás