Kezdőlap Szentesi VK Bravúrpontot szereztünk Egerben #szépvoltfiúk…

Bravúrpontot szereztünk Egerben #szépvoltfiúk…

159


🤽‍♂️ Bravúrpontot szereztünk Egerben 👏🥳 #szépvoltfiúk

Hamar kétgólos hátrányba kerültünk Egerben az E.ON férfi vízilabda OB I. 11. játéknapján. A nagyszünetre átvettük a vezetést, a harmadik negyed elején megléptünk kettővel. A végén viszont támadnunk kellett az egy pontért, amelyet Szatmári Kristóf utolsó másodperces góljával szereztünk meg. #hajráSzentes

Eger 🆚 Metalcom Szentes 13–13 (3–3, 2–3, 5–4, 3–3)
E.ON férfi vízilabda OB I., 11. forduló. Eger, Bitskey Aladár uszoda. Vezette: Vogel, Petik.
Eger: Borbély – Rádli 1, Biros S. 2, Sári A., Dóczi 1, Spitz 1, Krijestorac 3. Csere: Krémer (kapus), Sudár, Rusztanov 1, Gólya 2, Murisics 2, Mészáros. Vezetőedző:
Metalcom Szentes: Kovács B. – Asanin 2, Bozó 2, Magyar 1, Vékony, Szatmári 3, Biros B. 2. Csere: Pethe, Csorba 1, Vismeg B., Kürti-Szabó M. 1, Hajdú 1, Makán R. Vezetőedző: Kis Gábor.
Gól – emberelőnyből: 13/9, ill. 14/4.
Ötméteresből: 1/0, ill. -.
Kiállítva cserével: Dóczi.
Kipontozódott: Sári A., ill. Pethe, Kürti-Szabó M.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Kis Gábor: – Mindkét csapatnak van büszkeségre és szomorúságra is oka ezt a mérkőzést követően. Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, hiszen 3–1-re vezetett az Eger. A harmadik negyed kezdetére sikerült fordítani, elléptünk két góllali, de egy átlövésgóllal visszazárkóztak a hazaiak. Az utolsó pillanatokban átvették a vezetést a hazaiak, úgy tűnt, vereséget szenvedünk, de az utolsó másodpercben egy bátor, szerencsés és jó góllal sikerült egyenlítenünk. Nagyon elkenődtem volna, ha nem sikerül legalább egy pontot szereznünk, mert az elmúlt négy hétben nagyon keményen dolgoztunk, hogy el kezdjenek jönni az eredmények, de eddig ez nem vált valóra. Egerben ez egy bravúr, örülök, hogy idegenben szereztünk pontot. Ami a játékképét illeti, voltak hiányosságaink. Nem tetszettek a blokkok, viszont a bátorság annál jobban, és végre sok gólt tudtunk lőni, a védekezésünk viszont nem volt jó, tizenhárom kapott góllal nem lehet meccset nyerni.

Összefoglaló:

✍️ Alsóházi rangadóval kezdtük meg hárommeccses idegenbeli sorozatunkat az alapszakasz végén. Villámgyorsan kétgólos hátrányba kerültünk. Három és fél percet követően Biros Barni törte meg a gölcsendünket, 3–1 után pedig előbb Szatmári, majd Csorba talált be tőlünk, ami azt jelentette, nyolc perc után 3–3 állt az eredményjelzőn.

4–3-ra és 5–4-re is a hazaiak vezettek még a második negyed derekán, de egy újabb 2–0-s sorozattal – Asanin és Biros B. révén – a nagyszünetre már 6–5-ös előnnyel mehettünk.

Egri labdaelhozással folytatódott a harmadik negyed, amelynek első hazai támadását sikeresen kivédekeztük. Bozóról támadásban kiállították a góllövőlistán második Krijestoracot, az emberelőnyt pedig szintén ő értékesítette Asanin asszisztjából. Ekkor már 7–5-re vezettünk, de sajnos alig egy perc alatt az Eger eltüntette a különbséget a tábláról. Többször is vezetni tudtak Murisicék, de minden góljukra volt válaszunk szerencsére. Az utolsó negyedre semmi sem dőlt el, 10–10-ről indult a játék.

Jól tartottuk magunkat, nem engedtük, hogy az Eger megnyugtatóbb előnyt építsen ki. Minden góljukra volt szinte rögtön válaszunk, a végét viszont elképesztően “kicentiztük”. Az utolsó fél percben egy újabb emberelőnyüket használták ki a hazaiak, 13–12. Már úgy látszott, pont nélkül maradunk, de csapatkapitányunk a dudaszó előtti másodpercben kiegyenlített, 13–13.

Jövő szombaton a 12. fordulóban 17 órától a BVSC vendégei leszünk.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #metalcomszentes #eger #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix




Forrás