Kezdőlap Szentesi VK Vereséggel rajtoltunk…

Vereséggel rajtoltunk…

210

Küzdelmes és izgalmas mérkőzésen kétgólos vereséget szenvedett a Valdor Szentes a BENU Női Magyar Kupa kvalifikációjának első mérkőzésén.

Valdor Szentes–III. kerületi TVE 13–15 (4–5, 3–2, 3–4, 3–4)
Női vízilabda, BENU Magyar Kupa, kvalifikáció, 1. mérkőzés. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, 50 néző. Vezette: Csizmadia, Rózsavölgyi.
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Dobos, Hnatyszyn 1, Bicskei 3, Horváth L., Kövér-Kis, Boldizsár R. 1. Csere: Varga V. 2, Horváth Zs. 3, Tyukász 1, Erdélyi, Korom 1, Matajz J. 1. Vezetőedző: Matajsz Márk.
III. kerületi TVE: Gresó – Brezovszki 5, Török 3, Veresné Illés 1, Huszti D. 3, Rajna 1, Gyöngyössy. Csere: Keresztes, Kiss P., Ráski 1, Zöld, Hajdú 1. Vezetőedző: Lukács Dénes.
Gól – emberelőnyből: 8/5, ill. 7/4.
Ötméteresből: 1/1, ill. 3/3.
Kipontozódott: Varga V., Erdélyi.

Nyilatkozat:
Matajsz Márk: – Gratulálok Lukács Dénesnek és csapatának a győzelemhez. Látszott, hogy erre a szezonra picit megváltoztak az erőviszonyok, ellenfelünk volt a mérkőzés esélyese. Amit kértem a lányoktól, azt végrehajtották, jó volt látni, hogy végig küzdöttek. Van sérültünk is, ami közvetlen a meccs előtt derült ki, illetve korai kipontozódásunk is akadt, így a végére elfogytunk. Kulcsnak bizonyultak a ki nem kényszerített hibák, az eladott labdák és a rossz centerpasszok száma. Mindezek miatt nagyjából nyolc-tíz olyan támadásunk volt, amely nem zárult értékelhető lövéssel a rossz helyre dobott labda miatt. Voltak viszont nagyon jó megoldásaink is, szép centergólok, jó védekezések, szóval egy igazi hullámvasút volt ez a meccs. Az úton, amin elindultunk, hosszú és rögös lesz. Türelmesnek kell lenni mindenkinek önmagával szemben is. Az ilyen találkozók pont arra jók, hogy kijöjjenek a hibák és kijavítsuk azokat, mert ezekben a fiatal lányokban benne van a fejlődés lehetősége. Gratulálok a kislányomnak is az első felnőtt góljához, ez is egy hozadéka, hogy 15 éves játszania kell. Ahogyan az összes többi fiatalnak, a Horváth testvéreknek és Boldizsár Rebekának, ők jelentik a jövőt. Nyilván vannak hibák, de pozitívan kell hozzáállni és dolgozni sokat.

Összefoglaló:
Nem a kapusokról szólt az első női meccs Szentesen az idényben. Potyogtak a gólok mindkét oldalon. Nálunk Horváth Zsófi és Bicskei Réka is gyönyörű megoldásokkal szerzett centergólokat, de távoli bombagólokból sem szenvedtünk hiányt.

Az első negyedben rendre mi vezettünk, de minden gólunkra válaszoltak a vendégek, a végén viszont fordítani tudtak.

A küzdelem dominált a második negyed elején a vízben, miközben 6–4-re ellépett a III. kerület. Szép gólokkal viszont a hátrányunkból előnyt kovácsoltunk, amit viszont nem tudtunk megtartani, így a nagyszünetben 7–7 állt az eredményjelzőn.

Mentünk az eredmény után, nem hagytuk, hogy a fővárosiak megnyugtató előnyt alakítsanak ki, így a záró nyolc perc 10–11-ről indulhatott.

Háromgólos nőtt a Kerület előnye négy perccel a vége előtt. Fáradtunk, egyre többet hibáztunk, de küzdöttünk az utolsó másodpercig. Ez arra volt elég, hogy eggyel csökkentsük a meccs végére a különbséget.

A továbbjutást 19 órától a Tatabánya ellen még megszerezhetjük hazai környezetben. 17.30-tól III. ker. TVE–Tatabánya mérkőzést rendeznek.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #valdor #szentes #TVE1887 #vízilabda #benu #magyarkupa #tippmix #hajráSzentes




Forrás