Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Rákóczi Apródjaitól volt hangos a szentesi Damjanich János laktanya, ahol a koll…

Rákóczi Apródjaitól volt hangos a szentesi Damjanich János laktanya, ahol a koll…

301


Rákóczi Apródjaitól volt hangos a szentesi Damjanich János laktanya, ahol a kollégák 7-12 év közötti gyermekeinek szervezett kétszer egy héten keresztül gyermekfelügyeletet alakulatunk.

Ez a lehetőség igazán nagy segítség a katonacsaládok számára, hiszen a szülők biztonságban tudhatják gyermekeiket. Mindkét turnusban vidám kalandokban és színes, élményekkel teli pillanatokban volt részük a gyerekeknek, akik kis képzőművészként alkottak és színeztek, rajzoltak fantáziájuk szerint. Emellett számos különleges program is várta őket, többek között Kovács Iván segítségével egy több száz éves népi játékkal, az ördöglakattal is megismerkedhettek.

Az Apródok ellátogattak a helyi Koszta József Múzeumba és a közeli Körösvölgyi Állatpark állatsimogatójába is, ahol több, különleges állattal is találkozhattak. De nemcsak a „vad” állatoké volt a főszerep: a fiatalok a SZESE Szentesi Kutyaiskolában betekintést nyerhettek négylábú barátaink oktatásába és tanulásába is.
A lányokra és fiúkra mind vízen, mind a szárazföldön további izgalmas kalandok vártak: egyik nap hajókázás a Körös folyón, másik nap pedig az alakulat PTSZ járművén utazhattak.

A sok-sok program, a kreatív foglalkozások, ügyességi játékok szabad teret adtak a kicsik fantáziájának és képességeiknek, valamint – nem utolsó sorban – számtalan élménnyel is gazdagították a résztvevőkat.

Köszönjük Udvardi Tibor főtörzsőrmesternek, Kiss Erika és Udvardi-Kiss Patricia honvédelmi alkalmazottaknak a különleges programokkal teli heteket.

📸 Kiss Erika honvédelmi alkalmazott – Janó Miklós tőrm.
✍️ Baranyai Erika Piros t.szds








Forrás