Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Alakulatnap és megemlékezés a csapatünnepen…

Alakulatnap és megemlékezés a csapatünnepen…

192

320 éve Tiszabecsen vívták meg a kurucok első győztes csatájukat, amellyel kezdetét vette a Rákóczi-szabadságharc.
Alakulatunk a tiszabecsi csata évfordulóján, július 14-én tartja csapatünnepét – ünnepélyes ezredsorakozóval és megemlékezéssel idén is.

A történeti áttekintés után köszöntő levelek és elismerések átadása, majd a laktanya II. Rákóczi Ferenc emlékművének megkoszorúzása következett.

A program kötetlen sportrendezvénnyel folytatódott, mely során a résztvevők különböző csapatsportokban, kosárlabada, röplapda, jeleskedhettek, de airsoft lövészettel, asztalitenisszel, darts-szal, óriás sakkal és malommal is versenyezhettek. A labdarúgós szerelmesei pedig nagypályás football mérkőzésen mérhették össze erejüket a MAS SE vendégcsapatával, melyhez hasonló esemény 10 évvel ezelőtt volt utoljára alakulatunknál.

A jó hangulatot az alegységek bográcsaiban rotyogó egytálétel is fokozta. De nem csak a finom étel és a közös főzés volt az, ami összehozta a kollégákat, hanem az, hogy újfajta sportokba is bepillantást nyerhettek.
A zumba ritmusa fergeteges hangulatot varázsolt a pályára, a tabata edzés intenzitása pedig igazi kihívás volt a résztvevőknek. Az erő próbája sem maradt el ezen a napon: aki a határait kívánta feszegetni az autóbusz elhúzó versenyben mutathatta meg az összpontosításban és koncentrációban rejlő erőt.
A sportnap nem csak a testedzésről szólt, hanem a közös élményekről, a kötetlen minőségi időről, mely közelebb hozta egymáshoz a munkatársakat.

Elismerésben és előléptetésben részesült kollégáinknak gratulálunk!

✍️ Baranyai Erika Piros t. százados
📸: Janó Miklós tőrm.








Forrás