Kezdőlap Hírek XXVI. Alkotó Pedagógusok Képzőművészeti Tárlata…

XXVI. Alkotó Pedagógusok Képzőművészeti Tárlata…

152

2023. április 1-én a Tokácsli Galériában megnyílt a , melyet Mihály Béláné, nyugalmazott művelődési irodavezető nyitott meg az alábbi gondolatokkal:

– Szentes nagyon gazdag kulturális hagyományokkal rendelkezik. Jelentős figyelem irányul a város kulturális életére. A hétköznapokat a gazdag színházi zenei művészeti élet jellemzi. Jelentős azoknak a rendezvényeknek a száma melyek évről évre megrendezésre kerülnek Ezek közt a rendezvények között jelentős szerepet kap a minden év tavaszán megrendezésre kerülő „Rejtelmek ha zengenek” Alkotó Pedagógusok Képzőművészeti tárlata.

– Idén már 26 alkalommal kerül megrendezésre a tárlat. Több mint egy negyed évszázad. Ez már komoly hagyományt jelent. Jelenti azt is, hogy nem fogy ki az alkotókedv hogy egyre születnek újabb és újabb alkotások, legyen az festmény szobor fotó vagy szép falvédő vagy terítő. Az alkotó embernek mondanivalója van a világ számára, valamint meg akarja mutatni, ami fontos neki. Így születhet meg egy festmény, egy vers vagy próza, egy zenemű.

– Szentes Város Önkormányzata és a Szentesi Művelődési Központ 1998 óta minden évben megrendezi a város galériájában az alkotó pedagógusok képzőművészeti tárlatát. A Pedagógus Szakszervezet kezdeményezésére került először megrendezésre a tárlat melynek nagy sikere volt. A rendezvény alapötletét az adta, hogy sok tehetséges alkotó pedagógus él és dolgozik a városunkban és megyeszerte, akiktől talán még a közvetlen környezetükben sem mindig tudják, milyen kiváló alkotásokat hoznak létre. Számukra szerettünk volna méltó bemutatkozási lehetőséget biztosítani a nagyközönség előtt ezzel a rendezvénnyel.

Fotó: Kocsis Ferenc

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás