Kezdőlap Könyvtár A közös festés élménye…

A közös festés élménye…

121

„Az én időm” címmel nyílt meg november 19-én a Szentes Városi Könyvtárban a Kurcaparti Festőparty élményfestő stúdió 7 alkotójának festményeiből válogatott kiállítás. a megjelenteket Sallainé Gresó Klára, a könyvtár igazgatónője köszöntötte.

A tárlatot Molnár Farkas Olga, a stúdió egyik alkotója (idén tartotta első önálló kiállítását-Szegváron) ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Beszélt a közösség három éve történt megalakulásáról, céljáról, fejlődéséről, a foglalkozásaik hangulatáról.

Jelenleg a Szalai utcai stúdióban készítik festményeiket azok, akik vállalkoznak érzéseik, gondolataik megörökítésére. Tehát bárki csatlakozhat (akár csak egy-egy alkalomra is) a stúdió által szervezett foglalkozásokhoz.

Beszélt az az „én időmről”, vagyis arról, amit az ember magának jelöl ki és a saját elképzeléseinek megfelelően használja fel. Ekkor érdemes festeni, alkotni.

Gratulált a kiállítóknak, végül megköszönte Koltainé Justin Julianna, a szentesi „Kurca-parti Festőparty” program alapítójának, és Kovács Éva rajztanárnak, a stúdió szakmai vezetőjének munkáját.

Ezt követően Kovács Éva elmondta, hogy a stúdió törzs-alkotói vesznek részt ezen a kiállításon: Barna Eszter, Berczeli Brigi, Gálfalvay Hilda, Koltainé Justin Julianna, Kovács Éva, Sipos Olga és Zöldi Szilvia.
Az is bejelentette, hogy már készülnek egy újabb tárlattal, melyet tavasszal mutatnak be ugyanezen a helyszínen.

A megnyitón – akadályoztatásuk miatt videón – közreműködött Katona Hajnalka (gitár) és Katona Ferenc (kahon).

A kiállítás a következő két hétben tekinthető meg, a könyvtár nyitvatartási idejében.








Forrás