Kezdőlap Hírek Kiválóságokat köszöntöttek Szentesen…

Kiválóságokat köszöntöttek Szentesen…

256

A Délmagyarország és a delmagyar.hu február 1-jén indította útjára Az év embere, valamint Az év sportolója közönségszavazását. Az év embere és Az év sportolója jelöltjei a saját területükön kimagasló eredményt értek el, kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az elmúlt esztendőben.

Az olvasók két héten keresztül voksolhattak Csongrád-Csanád vármegye kiválóságaira, ahol az alábbi végeredmény született szentesi vonatkozásban:
• Az év embere 2022 közönségdíjat Földvári Nagy Zsuzsanna, a Koraszülöttekért Országos Egyesület elnöke veheti át.
• Az év sportolója 2022 közönségszavazáson négy kategóriában várták a szavazatokat a jelöltek, melyek közül kettőben szentesi siker született.
• A legjobb női sportolónak járó díjat a szentesi Dömsödi Dalma vízilabdázónak ítélték oda olvasók.
• A legjobb női csapat a Szentesi VK lány gyerek vízilabdacsapat lett.
• A legjobb férfi sportolók között Sztanó György szentesi parasportoló az előkelő második helyen végzett.

Őket, valamint a 30 éve BEK-et nyert női vízilabda csapat tagjait köszöntötték 2023. február 23-án a szentesi Városháza dísztermében.

1993. február 14. – aranybetűkkel íródott be ez a dátum a szentesi és magyar vízilabdaélet történelemkönyvébe. Máig a miénk az egyetlen magyar női csapat, amely megnyerte a Bajnokok Ligája jogelődjét, a Bajnokcsapatok Európa Kupáját, a BEK-et.
A legendás csapatból Huff Zsuzsanna, Debreczeni Beáta, Sipos Ivett, Rónaszéki Ildikó és Sipos Anett tudott részt venni a köszöntésen.

Külön öröm, hogy el tudott jönni erre a megemlékezésre a csapat edzője Dr. Tóth Gyula, Sóti Lajos technikai vezető, Magyar József a csapat főtámogatója és Fülöp Tibor segédedző, akiket Szabó Zoltán Ferenc polgármester köszöntött a 2023. február 23-i testületi-ülés elején.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás