Kezdőlap Hírek Két Jóbarát – az Art Pincében…

Két Jóbarát – az Art Pincében…

397

Az Art Pincével új színfolt jelent meg Szentes kulturális palettáján. Az egy éve működő Tiszapart Underground Kulturális Egyesület tölti meg élettel az Art Pincét, melyet anno Diákpinceként, majd raktárnak használtak.

Szabó Zoltán Ferenc polgármestertől hallhattuk, hogy nem éppen jövedelmező módon hasznosított pincét nehezen sikerült újra használatba venni, de az Art Pincével és a mellette található „próbateremmel” lehetőséget kapnak az underground művészek. – Ennek a pincének az a lényege, hogy olyan menedék, búvóhely legyen, ahol nem többségi, de talán nem is kisebbségi kulturális igényeket kiszolgáló alkotásokat láthatunk és olyan zenéket hallgathatunk, amik elütnek a megszokottól.

Dr. Danyi Katalin az egyesület tagja elmondta, hogy épp ezt tűzte ki célul a Tiszapart Underground Kulturális Egyesület, hogy ezeket a tehetségeket felkarolja, lehetőséget adva önmaguk kibontakozásában:

– Ugyan fiatal szervezetről van szó, hiszen éppen egy éves fennállását ünnepeljük a napokban, de ennek ellenére az elmúlt egy évben hatalmas lendülettel, rendkívül sokszínű programokkal, nagy reményekkel és ötletekkel indultunk útnak, hogy a különféle stílusoknak teret és ezzel esélyt adjunk, hogy megmutassák magukat, hogy elinduljanak egy úton – mondta Dr. Danyi Katalin, majd folytatta a céljaik ismertetésével.

– A környékbeli művészeknek, zenészeknek is szeretnénk felajánlani ezt a lehetőséget hiszen hatalmas potenciálunk nemcsak a közösségi tér előnyei, hanem a kapcsolati tőke, a nemzetközi együttműködés, nemcsak a határon túli magyarokkal, hanem egész Európából látunk vendégül művészeket.

– Az underground szó szerinti fordításban azt jelenti, hogy a földfelszín alatti, vagyis egy kicsit más, mint az általánosan ismert és elfogadott, egy kicsit merész és megosztó, de Szentes életében – ha nem is olyan látványosan – mindig is jelen volt és az egyesület működése révén, reméljük, hogy jelen is lesz ez az irányvonal – zárta gondolatát Dr. Danyi Katalin.

Az egyesület most a „Két jó barát” címmel szervezett képzőművészeti kiállítást, ahol Horváth Sándor és Szilágyi Sándor munkáit láthatjuk. Mindkettőjük munkáságában megtalálható a természet közeli életmód és annak szeretete.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás