Kezdőlap Szentesi VK Vismeg Botond: elkezdtünk csapattá érni…

Vismeg Botond: elkezdtünk csapattá érni…

153

Végre újra átélhettük a győzelem ízét – így összegezhetnénk röviden a KSI elleni bajnoki mérkőzését férficsapatunknak, miután a Metalcom Szentes 12–11-re győzött az OB I. 8. fordulójában. Sikerről, csapatépítésről és a jövőről beszélgettünk centerünkkel, a 22 éves Vismeg Botonddal.

– Nagy kő gördült le a csapatról ezzel a KSI elleni győzelemmel?
– Igen, nagyon jól jött ez a pozitív visszajelzés, ami a munkát illeti. Ráfért már a csapatra, hogy újra megízlelje a győzelem ízét, mert sajnos már rég tehette meg. Jó érzés, hogy végre, nem vereség után utaztunk haza, és látszott, kifizetődik a munka, amit elvégzünk. Természetesen rengeteget kell fejlődnünk, hiszen Komlósi Péterrel még csak másfél hónapja dolgozunk együtt.

– Milyen a munka vele?
– Más jellegű edzéseket végzünk, mint eddig, védekezésben más a blokkok elhelyezése, de támadásban is vannak változások a helyezkedésben.

– A nyáron érkeztél Szentesre, hogy érzed magad nálunk?
– Jól, azért jöttem Szentesre, mert ennek a csapatnak a magyar vízilabda élmezőnyében lenne a helye, és ebben szeretnék segíteni és részese lenni.

– Hogy élted meg a KSI elleni bajnokit? Az MVLSZ statisztikája szerint remek meccsed volt, amihez gratulálunk.
– Eddig nem tudtam úgy teljesíteni, ahogy elvárom magamtól, de szombaton már megközelítettem azt, amilyen teljesítményt szeretnék nyújtani. A center egy olyan pozíció a vízilabdában, amelyben a társak nélkül nem mehet jól a játék. Az, hogy nekem jól ment a KSI ellen, azt jelenti, hogy remek passzokat kaptam a többiektől. Elkezdtünk csapattá érni, ami nagyon biztató a jövőre nézve.

– Az ősszel is voltak olyan mérkőzések, amelyet remekül kezdtünk, végül viszont az ellenfél nyert.
– Így van, a Pécs és a Kaposvár ellen is vezettünk három góllal, de mindkétszer becsúszott másfél-két negyed, amivel teljesen tönkretettük a jó kezdésünket. A BVSC ellen viszont fordított volt a forgatókönyv, rosszul kezdtünk, majd a végén még a döntetlenre is volt esélyünk.

– Miben különbözik ettől a három találkozótól a KSI elleni?
– Most végig koncentráltak voltunk. Bár nem sikerült négygólos előnyt kiépíteni, de a három szinte végig megvolt. Stabilan játszottunk, ami tényleg egy jó kiindulási alap, fegyvertény lehet a velünk egy szinten lévő csapatok ellen.

– Mi volt ennek a mérkőzésnek a kulcsa, hogy ilyen jól sikerült kézben tartanotok az alakulását?
– Jól működött az emberelőnyös védekezésünk. Szükség is volt erre, mert a meccs elején rengeteg emberhátrányt kaptunk, de szerencsére jól védett a kapusunk, illetve a blokkjaink is a helyükön voltak. Jól vizsgázott a zónavédekezésünk is, a fiatal, lefordulós vízilabdát játszó KSI-t nem hagytuk lefordulni, támadásban pedig a helyzeteink nagy részét értékesítettük.

– Sokáig egyébként nem foglalkozhattok ezzel a győzelemmel, hiszen jön két nehéz meccs a Szolnok és a Honvéd otthonában, majd egy KSI-hez hasonlóan fontos mérkőzés a Miskolc ellen itthon. Az ellen a Miskolc ellen, amely meglepetést okozott a hétvégén a BVSC vendégeként.
– A Szolnok és a Honvéd tőlünk egy komolyabb kalibert képviselő csapat, de szeretnénk őket egy kemény találkozóra késztetni. A prioritás viszont a Miskolc elleni hazai meccsen van, erre szeretnénk az eheti meccseken készülni. A saját játékunkra kell koncentrálni, azt tökéletesíteni.

📸 Vidovics Ferenc

#szentesivízilabdaklub #metalcomszentes #vízilabda #magyarbajnokság xtippmix #hajráSzentes




Forrás