Kezdőlap Hírek Aranylakodalom a Felsőpárton…

Aranylakodalom a Felsőpárton…

184

50 éves házassági évfordulóját ünnepelte családi-rokoni körben Sipos Lajos és felesége, Gyenes Klára. Annak idején egy Budapestre való utazás pecsételte meg közös sorsukat, mire hazaértek, szinte egy pár lettek.

Az 1972. december 9-én tett fogadalmukat most újra megerősítették rokoni körben, négy unokájuk és két dédunokájuk jelenlétében, az ünnepi eseménynek december 10-én, szombat délután a gondozási központ Munkás utcai intézménye adott helyet. Különleges volt a házassági fogadalom megújítása, mert az anyakönyvvezetői feladatot Szabó Zoltán Ferenc polgármester látta el.

Ő idézte fel, hogy a vőlegény, Sipos Lajos és a menyasszony, Gyenes Klára a tanúik, Nagy István és Orosz Sándor jelenlétében 50 évvel ezelőtt azzal a szándékkal mondta ki a boldogító igent a szentesi anyakönyvi hivatalban Hódi Józsefné előtt, hogy külön-külön szőtt tervezgetéseiket a jövőben együtt valósíthassák meg.
A fiatalok 1970 szeptemberében ismerkedtek meg, amikor egy baráti kirándulásra indulva találkoztak a vasútállomáson.

A Budapestre vezető út során a sok beszélgetésnek köszönhetően annyira sikerült megismerniük egymást, hogy visszatérve szinte már egy párként szálltak le a vonatról. Nem engedték el egymás kezét, az udvarlás izgalmas és gyönyörűséges hónapjai következtek, mely házassághoz vezetett. Megőrizte az emlékezet, hogy 1974 őszén költöztek be közös otthonukba, amely a lányaik, Klárika és Évike érkezésével vált családi fészekké.

A dolgos hétköznapokat a boldog családi ünnepek váltogatták, az évek gyorsan teltek, a lányok kirepültek a fészekből, majd unokákkal és dédunokákkal ajándékozták meg szüleiket.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás