Kezdőlap Hírek Ukrán sportolóknak segít a Szentesi Vízilabdaklub…

Ukrán sportolóknak segít a Szentesi Vízilabdaklub…

140

Különleges hét kezdődött a Szentesi Vízilabda Klub számára ma, ugyanis a visegrádi régióban élő ukrán sportolók részvételével nemzetközi serdülő vízilabdatornát rendez. Az esemény a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával valósul meg. Az esemény hétfő reggel workshoppal indult, amelyen a mentális segítség játssza majd a főszerepet.

A sportklub élen jár Szentesen a társadalmi szerepvállalásban. A helyi vízilabda klub nem először áll ki egy fontos ügy mellett, hiszen emlékezhetünk, hogy 2019 decemberében egy SMA 1-es helyi kisfiúnak, Máténak gyűjtöttek, de az adventi időszakban rendszerint felhívják egy-egy fontos eseményre a figyelmet közösségi média-felületeiken.

A szentesi klub idén márciusban sem tétlenkedett, amikor egykori játékosa, Momot Viktor kereste meg őket. A hónap derekán az ukrán U19-es fiú vízilabda-válogatottat sikerült befogadniuk Mindszent és Csongrád segítségével. A Szentesi VK azóta sem engedte el az itt maradt srácok kezét, van, aki az ifjúsági csapatban lehetőséget kap közülük a magyar bajnokságban.

Hétfőtől szerdáig egy négycsapatos (Szentes, cseh korosztályos válogatott, Bytom és Samorin) fiú serdülőtornát rendeznek a szentesi Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában, amelyet az első nap délelőtt egy workshop előzött meg a Megyeházán. Ennek keretein belül több előadáson is részt vehettek a gyerekek.

Szó volt a háborús bizonytalanságról egy sportpszichológus segítségével, míg Dragana Ivkovics, a szerb női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya „Milyenek voltak a sportolói mindennapok a szerb-horvát háború alatt?” címmel tartott előadást.

Kádár József történész Ukrajna és Oroszország történetéről tartott előadást a vendégcsapatoknak.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Vízisportok|23








Forrás