Kezdőlap Könyvtár További részletek a Szentesi Lecsófesztiválról…

További részletek a Szentesi Lecsófesztiválról…

128

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/8/lecso.htm
A plakát facebook megosztói között értékes nyereményeket sorsolunk ki!

– A jótékony lecsó!
– Már lehet jelentkezni!
– Videó az előző évi rendezvényről!

A helyi tradíciókon nyugvó Szentesi Lecsófesztivál 2002-ben kelt életre, s mára a régió egyik legsikeresebb rendezvényévé nőtte ki magát. Az ország számos pontjáról és külföldről is érkeznek a legjobb lecsó címéért harcoló, s a végeredményre kíváncsi, kóstolni vágyó vendégek.

A magyar konyha közkedvelt nyári étele a lecsó. Nem csak finom, de az elkészítése is egyszerű, zöldségeket tartalmaz, így valójában az egészséges táplálkozás része lehet, persze sok múlik azon is, hogy hogyan készítik el.

Jelen cikkünkben nem a lecsó bélbolyhokra gyakorolt hatását kívánjuk elemezni, hanem a lecsófesztivál JÓTÉKONY HATÁSÁT!

Már megszokhattuk, hogy évek óta egy-egy szervezet élvezheti a kóstolójegyekből befolyt bevételt, most viszont részletesebben szólunk az idei támogatottról. A Magyar Rotary „Gift of Life” Ajándékozz Életet programja kerül támogatásra, így egy kiadós lecsóval Ön is hozzájárul a cél eléréséhez. Miről van szó? Határon túl élő magyar gyerekek életmentő szívműtétét hivatott támogatni „Gift of Life” Ajándékozz Életet program, melyet a szegedi klinikán végeznek el.

Nem csak ez a lehetőség lesz az idei lecsófesztiválon jótékonykodásra, hanem a MikulásGyár is képviseli magát. Hatalmas installációval készülnek. A MikulásGyár célja a mélyszegénységben élő nagycsaládok, így rengeteg gyermek segítése, tekintet nélkül arra, hogy ki és miért éhezik.

A MikulásGyár tartós élelmiszert (tészta, konzerv, olaj, cukor, só, liszt stb.), tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, takarót, játékot, könyvet gyűjt a lecsófesztiválon. Az önkéntesek az adományokat dobozokba szelektálják, majd ezeket a dobozokat a Magyar Vöröskereszt adott megyei központjába juttatják el.

A Városi Könyvtár vállalta, hogy aki könyvet kíván felajánlani a Mikulásgyárba, de nem tud részt venni a fesztiválon (vagy ezen a napon nem akar sorba állni), azt átveszik és továbbítják a lecsófesztiválon a MikulásGyárba!

Amennyiben kedvet kapott az igazán ízes, színes és illatos Szentesi Lecsófesztiválhoz, várjuk szeretettel akár versenyzőként, hogy megszerezze a „legjobb lecsó” címmel járó dicsőséget, akár ínyenc nézelődőként, hogy kiderítse a lecsófőzés valódi titkát!






Forrás