Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred TÁVISZ-03 tábori világító szerelvény szakszerű használatára tartott képzést alak…

TÁVISZ-03 tábori világító szerelvény szakszerű használatára tartott képzést alak…

350


TÁVISZ-03 tábori világító szerelvény szakszerű használatára tartott képzést alakulatunk.
A TÁVISZ-03 kívülről nézve egy konténer. Azonban a belseje rejti azt a sok szükséges eszközt, mint például aggregátort, lámpatesteket, elosztókat és vezetékeket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy tábori körülmények között, különböző létesítmények számára világítást, szükség szerint alacsony energiaellátást és elosztást tudjon biztosítani.
A 3 és fél hetes képzés során a katonák először elméletben megtanulták a szerelvény kezelését, működését és karbantartását. A gyakorlati foglalkozásokon pedig már elsajátították a szakszerű elektromos hálózat kiépítését, annak üzemfelügyeletét, továbbá az esetleges hibák elhárításának módjait. Komplex feladatként egy sátortábor elektromos hálózati ellátását kellett megoldaniuk.
A TÁVISZ-03 hasznosságát napjainkban mi sem mutatja jobban, mint az, hogy a Tábori Kihelyezési Hetek alatt a pihenősátrak sem maradnak áram és világítás nélkül.
📸 Janó Miklós tőrm.








Forrás