Kezdőlap Hírek TÉLI NAPKÖZI január 2-6 között – hogy élményekkel induljon az újév…

TÉLI NAPKÖZI január 2-6 között – hogy élményekkel induljon az újév…

674

2022. október 28-ai sajtótájékoztatón ismertette Szabó Zoltán Ferenc polgármester a TÉLI NAPKÖZI lehetőségét, melyet azért hívott létre a város, mert az ősziszünet elmaradásával, a téliszünet meghosszabbodik, így a tanítás nem január 2-án, hanem január 8-án kezdődik.

Mivel nagyon sok családnál ez a téliszünet meghosszabbítás komoly fejfájást okoz a gyermekek biztonságos elhelyezésében (mert a szabadságolások előzetes leadásakor, még nem volt tudható ez a döntés) és nincs pl. nagyszülő, aki segíthetne ilyen esetben, azoknak a családoknak ez az „élménytábor” most nagy segítség.

¬– Arra gondoltunk, hogy besegítünk úgy, hogy valamilyen típusú ellátást biztosítunk azoknak a családoknak, akik végkép nem tudják a gyermekeket biztonságos körülmények között felügyelet mellett ebben az időszakban elhelyezni – mondta a polgármester.

A Szentesi Művelődési Központ kidolgozott egy TÉLI NAPKÖZI programot, amely nem a szokásos gyermekfelügyelet szerepét tölti be, hanem úgymond egy téli élménytábor.

A tábor levezetését a Szentesi Művelődési Központ végzi, és a programok színesítéséhez hozzájárul a Koszta József Múzeum és a Városi Könyvtár gyermekkönyvtára.

Milyen programok várnak a gyerekekre? Íme egy pár az elképzelésekből: gyermek néptánc foglalkozás, akadálypálya, Just Dance csapatépítő játék, ritmograma, téli mozi, újévköszöntő kézművesfoglalkozás, téli városismereti túraverseny és amennyiben havas idő lesz abban az esetben hógolyózás, hóember szépségverseny.

Az előzetes felmérések szerint 80-100 gyermeknek tudnak biztosítani biztonságos elhelyezést a bázisként szolgáló Művelődési és Ifjúsági Házban a Tóth József utca 10-14 szám alatt kiegészítő helyszínekkel (Gólyásház, Városi Könyvtár, Koszta József Múzeum).

A téli napközi rendszer 8 és 16 között fog megvalósulni háromszori étkezés biztosításával, melyet az önkormányzat vállal magára. Ügyelet is lesz 7-8 óráig, valamint 16-17 óráig.

Előzetes jelentkezést várják a titkarsag@szentes.hu e-mail címre.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29




Forrás