Kezdőlap Könyvtár SZENTES VÁROSI KÖNYVTÁR OKTATÁSI-KÉPZÉSI SZEREPÉNEK INFRASTRUKTURÁLIS ERŐSÍTÉSE…

SZENTES VÁROSI KÖNYVTÁR OKTATÁSI-KÉPZÉSI SZEREPÉNEK INFRASTRUKTURÁLIS ERŐSÍTÉSE…

587

Sajtóközlemény
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2015/12/konyvtar.htm

Projekt címe: „”

Kódszáma: TIOP 1.2.1.A1-15/1-08

Kedvezményezett: SZENTES VÁROSI KÖNYVTÁR KÖZHASZNÚ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG

Közreműködő szervezet: Emberi Erőforrások Minisztériuma EU Fejlesztések Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság TÁMOP-TIOP Közreműködő Szervezeti Feladatokat Ellátó Köznevelési, Kulturális és Felsőoktatási Főosztály 1134 Budapest, Váci út. 45. „C”

A projekt összköltsége: 30 720 000 Ft
Támogatási intenzitás: 100 %
Elnyert támogatás: 30 720 000 Ft
Megvalósulás időszaka: 2015.12.09.-2015.12.31.

A projekt általános bemutatása:

A projekt célja, hogy több célcsoport számára új szolgáltatásokat biztosítsunk a könyvtárunkban zajló iskolarendszeren kívüli képzések és a szabadidő kulturált eltöltése során.

A gyermekkönyvtár épületében, ahol elsősorban 0-16 év közöttieket szolgáljuk ki, a bútorok cseréjére, a világítás korszerűsítésére, valamint a számítástechnikai eszközök fejlesztésére kerül sor. Kialakításra kerül egy „interaktív sarok”, ahol rendszeres időközönként változó tartalommal virtuális kiállításokat és oktatási célú bemutatókat fogunk rendezni. Az érintőképernyők segítésével más perspektívában hozzuk közelebb a gyerekek számára a virtuális tartalmakat.

A szerver és a beszerezni tervezett kiváló minőségű szkenner a hozzátartozó számítógéppel reményeink szerint hosszú távon biztosítani fogja a magas színvonalú szakmai munkavégzést. A már jelenleg is folytatott digitalizálási munkának köszönhetően még szélesebb körben lehetővé válhat az intézményünkben őrzött tudásbázis elérhetővé tétele.







Forrás