Kezdőlap Egyéb Befektetés a jövőbe!…

Befektetés a jövőbe!…

572

Kiosztották a felsőoktatási ösztöndíjakat Szentesen
http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2016/10/bef.htm

Szentes Város Önkormányzata 2004-ben kidolgozott egy új felsőoktatási szociális ösztöndíj pályázatot az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok számára, hogy elérhetővé tegyék felsőoktatásban való részvételt.

A pályázatok 2016. évi elbírálása megtörtént, melynek ünnepélyes értékelésére 2016. október 28-án 15.00 órakor került sor a Városháza dísztermében.

Szirbik Imre elmondta, hogy ez az összeg nem sok, de a fiatalok megbecsülését jelenti a város részéről. Ezt az összeget nem kell visszafizetni, nem kötelezi a fiatalokat semmire, de legyen ez annak a záloga, ha megvalósítják álmaikat, akkor segítség a következő generációt ha tudják. És ha a sors úgy akarja próbálják ki magukat határon innen, vagy határon túl, de ne felejtsék el gyökereiket, és térjenek vissza továbbá azt kérte, hogy ne csak diplomások legyenek, hanem „legyenek értelmiségiek”.

Idén 119 fő igényelte és 114 fő kapta meg a 15.000 és 50.000,- Ft közötti támogatást, így összesen 5.000.000,- Ft kerül kifizetésre. A városi ösztöndíj támogatás kifizetése is az ünnepség keretében történt meg.








Forrás