Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Jutalom sétahajózás…

Jutalom sétahajózás…

569

A Batthyányi téri kikötőben horgonyzó nagy kirándulóhajó fedélzetén utazott – az elmúlt időszak kiemelkedő munkája elismeréséül jutalomban részesült – MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred tisztje Dr. Horváth Szilvia százados asszony, és altisztje Csuri Mariann főtörzsőrmester.
A 700 férőhelyes, Hunyadi nevét viselő folyami személyhajó 1966-ban került legyártásra Magyarországon, melynek nyitott részén a csodálatos kilátás (Budapest belváros, Visegrádi hegység, Dunakanyar) mellé hangulatos élőzene dukált.
A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága által is jóváhagyott elismerések tulajdonosait a 840 lóerős monstrum a 30 kilométerre lévő kanyargó Duna partjára szállította a múlt hétvégén, ahol a városnézés mellett számos program állt rendelkezésükre, többek között a 328 méter magas Várhegyen található Visegrádi Vár megtekintése is. Az időutazásra vállalkozók az ebédet követően az alsóvár lakótornyába, az ún. Salamon-toronyba sétáltak fel, ahol a történelmi ismertetőt követően színvonalas lovagi torna- bemutatón, íjászaton, valamint harcászati bemutatón vettek részt, mely valósághűen, izgalmasan és humorosan idézte fel a középkori bátor lovagok vakmerőségét.








Forrás