Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred A műszakiak is szedték…

A műszakiak is szedték…

104

A „TeSzedd!- Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akció ma hazánk legnagyobb mozgalma, mely idén már hetedik alkalommal valósul meg. A hulladékgyűjtési program keretében szerte az országban a jelentkezők megtisztítják saját lakókörnyezetüket.
A Honvédelmi Minisztérium felhívására ebben az évben immár harmadszor csatlakozott az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a kezdeményezéshez. Szabó Bálint hadnagy, az alakulat környezetvédelmi tisztje szervező munkájának köszönhetően 68 katona, közalkalmazott és Honvédelmi Nevelésben résztvevő diák gyűjtötte a mai napon a hulladékot Szentesen, a Dózsa ház melletti területen. Hozzájuk csatlakozott még az alakulat búvár állományának egy része is, akik a Kurca belvárosi szakaszán a kőhíd környékén merültek és számtalan „kincsre” bukkantak a víz alatt. A szorgos csapatmunkának köszönhetően felszínre került 5 db közúti tábla, egy köztéri szeméttároló, egy lemezhordó, egy gumiabroncs, valamint rengeteg műanyag és fémhulladék, melyek tárolására a TeSzedd! program logóval ellátott szeméttároló zsákokat biztosított.
A gyűjtést követően a katonák segítettek felpakolni az összegyűjtött több, mint negyven zsák szemetet a szentesi Városellátó Intézmény munkatársainak, akik az összehangolt munkának köszönhetően azonnal el is szállították a helyszínről, ezzel megakadályozva, hogy az ismét a környezetbe kerülhessen.








Forrás