Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Nem egyszerű a pályaválasztás…

Nem egyszerű a pályaválasztás…

116

Pályaorientációs napot tartottak Szentesen a HSzC Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonáinak közreműködésével.
A pályaválasztás nem egyszerű döntés. Egyáltalán nem könnyű a diákoknak eldönteni, hogy milyen irányba menjenek, milyen szakmát válasszanak, és egyáltalán milyen intézményben tanuljanak tovább. Nehéz ezt a középiskolai tanulmányok elvégzése után, 18 évesen is eldönteni, nemhogy 14 évesen, az általános iskola befejeztével. Ezt a választást segítenek megkönnyíteni az iskolák által rendezett, úgynevezett pályaorientációs tájékoztatók.
A katonák bemutatóján és személyes tájékoztatóján keresztül a honvédelmi nevelés iránt érdeklődő általános iskolások személyesen tájékozódhattak a katonai pálya nyújtotta lehetőségekről, az alakulatnál lévő alegységek munkájáról és technikai eszközeiről. Többeket érdekelt érettségi utáni munkalehetőségként a katonai szolgálat. Mások viszont már most, 7. 8. osztályosan határozott elképzelésekkel érkeztek, mely alapján szeretnének katonai közép és felsőoktatásban tanulni, őket a felvételi eljárás és a honvédelmi ösztöndíjak érdekelték.
A műszaki ezred katonái igyekeztek megfelelő segítséget nyújtani a pályaválasztás előtt álló fiataloknak és kielégítő választ adni a felmerült kérdésekre, hogy megkönnyítsék a választást.







Forrás