Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Újabb látogatás a műszaki ezrednél…

Újabb látogatás a műszaki ezrednél…

164

A Magyarországon települő NATO Erőket Integráló Elem (NFIU) képviselői tettek látogatást az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél.
A hazánkban települt NFIU részt vesz a kollektív védelemmel kapcsolatos tervezésben és fontos szerepet játszik a NATO erők Magyarországra tervezett egyes gyakorlatainak előkészítésében és végrehajtásában. A szervezet fennállása kézzel fogható példája annak a szerepvállalásnak, amivel Magyarország a NATO kollektív védelemi feladatainak sikeres végrehajtásához kíván tevékenyen hozzájárulni. Elsődleges műveleti feladata a szövetséges, kiemelten a NATO nagyon magas készenlétű erői fogadásának, állomásoztatásának, átcsoportosításának, gyors és hatékony bevetésének támogatása.
A látogatócsoport abból a célból érkezett a szentesi laktanyába, hogy tájékozódjanak az objektum infrastrukturális képességeiről, ide értve az egészségügyi, a műszaki és az egyéb funkcionális területeket is, hogy a befogadó nemzeti támogatás tekintetében milyen lehetőségeket tud a műszaki ezred biztosítani. A delegáció ellátogatott a laktanya telephelyére, ahol megnézték a logisztikai létesítményeket és az alakulatnál rendszeresített technikai eszközöket is.








Forrás