Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Kiképzés a kiképzőknek…

Kiképzés a kiképzőknek…

197

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél kétnapos kiképzés módszertani felkészítést tartottak az MH Altiszti Akadémia oktatói.
A felkészítés több szempontból is hasznos volt, egyrészt a jövőbeni kiképzési foglakozások tervezéséhez, szervezéséhez és megtartásához, másrészt az október 1-étől kezdődő alapkiképzés sikeres végrehajtásához fontos, hogy az alakulatnak megfelelően felkészített kiképzői legyenek.
Az alapkiképzésen is alkalmazott oktatási módszerek az altisztek fejlesztésének, a parancsnoki beosztásban lévők felkészítésének nélkülözhetetlen elemei, azonban időről-időre szükség van ezen ismeretek felelevenítésére, követve a honvédségi szabályzók változásait is.
Az oktatók az elméleti, elsősorban oktatás módszertani felkészítés mellett nagy hangsúlyt fektettek az alaki fogások begyakoroltatására is. A kiképzők számára az előírt ismeretanyag elsajátítása mellett nagyon fontos a feladatban való jártasság megszerzése, amelyet később már készség szinten is tudnak alkalmazni. Az alaki foglalkozásokat raj, majd szakasz szinten hajtották végre. Az első nap az MH Altiszti Akadémia oktatói voltak a kiképzők, a második napon már a rajparancsnokok és helyettesek gyakorolták a kiképzői feladatokat.








Forrás