Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred A Honvédelmi Minisztérium Védelempolitikai Főosztály szervezésében 2018. október…

A Honvédelmi Minisztérium Védelempolitikai Főosztály szervezésében 2018. október…

673


A Honvédelmi Minisztérium Védelempolitikai Főosztály szervezésében 2018. október 28-31. között – a horvát és a szlovén fegyverzet-ellenőrzési központokkal együttműködve – háromoldalú fegyverzet-ellenőrzési konferencia került végrehajtásra, melynek célja, hogy a három nemzet fegyverzet-ellenőrei valós körülményeket szimulálva, közösen fejlesszék szaktudásukat.
A rendezvény részeként a három fél 2018. október 30-án a 2011. évi Bécsi Dokumentum szerinti gyakorló értékelő látogatást hajtott végre a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél.
A horvát és a szlovén fegyverzet-ellenőröket, a Honvédelmi Minisztérium Védelempolitikai Főosztály Fegyverzet-ellenőrzési Osztály és a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság képviselőit az alakulatunk kijelölt állománya fogadta.
Az alakulat szervezeti felépítéséről, feladatairól és aktuális tevékenységeiről szóló tájékoztatást követően a résztvevők statikus bemutató keretén belül megismerkedtek az ezred főbb technikai eszközeivel, búvárfelszereléseivel és fontos létesítményeivel. A csapatmúzeum tárlatvezetése alkalmával a csoport tagjai részletes tájékoztatást kaptak a műszaki ezred történetéről, kiemelkedő pillanatiról és emlékeiről. A közösen elfogyasztott ebédet követően a program a látogatás értékelésével és zárásával végződött.
Az értékelések szerint a szentesi állomány a korábbi tapasztalatoknak megfelelően magas színvonalon hajtotta végre a feladatot. A felkészültségüknek köszönhetően, a Bécsi Dokumentum szellemében, a nyitottság és átláthatóság nemzetközi elveit betartva, minden tekintetben hozzájárultak a gyakorló értékelő látogatás céljainak megvalósításához.








Forrás