Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Tölts fel egy katonafotót, és nyerj!…

Tölts fel egy katonafotót, és nyerj!…

113

A Honvédelmi Minisztérium a Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulója alkalmából rendezett fotópályázatán alakulatunk felderítő főnöke, Baranyai István őrnagy „Pillanat – A honvédség életét megörökítő amatőr fotósok részére” kategóriában májusban első, majd az összesített eredményhirdetésen ugyanezzel a felvételével harmadik helyezést ért el.
A „Tölts fel egy katonafotót!” című online, nyílt fotópályázatra saját, személyes fényképekkel, illetve a családi fotóarchívumok felhasználásával lehetett jelentkezni, három kategóriában. A felvételek tematikája tekintetében is elég széles skálát szabtak meg a pályázat kiírói. A katonák szolgálati feladatainak megörökítése mellett a Magyar Honvédség technikai eszközei és a katonák szelfi fotói is szerepelhettek a képeken. A felvételekkel áprilistól szeptemberig lehetett pályázni és minden hónapban, minden kategóriában díjazták az első három alkotást, majd októberben tartottak egy összesített eredményhirdetést.
Baranyai István őrnagy 2011- óta foglalkozik komolyabban a fényképezéssel. Nyers formátumban fényképez, a képek színeit, kontrasztját, és egyéb beállításait saját maga készíti el. Szeret tájképet, portrét, és úgynevezett makro fotókat készíteni. Korábban néhány fényképe volt már kiállítva Kiskunmajsa városról a Majsai főtéri sokadalom rendezvényen, azonban díjazásos fotópályázaton most először vett részt.

Több hónapban is pályázott, a májusi első helyezést elért képe látható a képgaléria elején.

További felvételei az alábbi linken megtekinthetők:

www.flickr.com/photos/baranyaiistvan

Őrnagy Úr! Gratulálunk az elismeréshez!








Forrás