Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred A „Szentesi Fokos 2019” gyakorlat- mely része a NATO „Baltic Sea/Balkan Region...

A „Szentesi Fokos 2019” gyakorlat- mely része a NATO „Baltic Sea/Balkan Region 2…

148


A „Szentesi Fokos 2019” gyakorlat- mely része a NATO „Baltic Sea/Balkan Region 2019” elnevezésű nagyláthatóságú nemzetközi gyakorlat sorozatának- keretén belül az idei utolsó tervező/egyeztető látogatását hajtotta végre az amerikai küldöttség az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél.
A látogatás célja a 2019 májusában kezdődő amerikai- magyar közös gyakorlat jelenlegi tervezési fázisának áttekintése, az együttműködés logisztikai és kommunikációs részleteinek tisztázása, valamint a műszaki ezred vízi gyakorló terének szemrevételezése és a partnerségi viszony elmélyítése volt. Az öt fős amerikai küldöttséget BG Frederich R. Miaocco vezette, aki a 7th Mission Support Command parancsnoka és egyben a 21st Theater Sustainment Command parancsnok helyettese. A küldöttséget Seres József alezredes, alakulatunk ezredparancsnok-helyettese fogadta, aki előadást tartott az ezredről és a gyakorlótereinkről. Ezt követően a Hídépítő Zászlóalj parancsnoka, hadműveleti tisztje, az alakulat vezénylőzászlósa és Hídépítő Zászlóalj vezénylőzászlósa társaságában megtekintették a Tiszai gyakorlóteret. A külföldi fél részére megválaszolatlan kérdés nem maradt.”See you on January!”köszönt el a tábornok.







Forrás