Kezdőlap Szentesi VK Női OB I.: győzelemmel zártuk az alapszakaszt…

Női OB I.: győzelemmel zártuk az alapszakaszt…

190


🤽‍♀️👏💪

Remekül kezdtünk, majd feljött a III. kerületi TVE, de 9–7-es sikert arattunk a női vízilabda OB I. alapszakaszának utolsó, 1️⃣8️⃣. fordulójában. Ezzel az 5️⃣. helyen zártunk a tabellán, a helyosztón ismét a fővárosiakkal játszunk majd az 5–6. pozícióért. 🔜

Hungerit-Szentesi VK 🆚 III. kerületi TVE 9–7 (3–1, 4–2, 2–3, 0–1)
Női vízilabda OB I., 18. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, zárt kapuk mögött. Vezette: Ercse, Kollár.
Hungerit-Szentesi VK: Maczkó – Dömsödi 3, Kádár, Bonca 1, Csiszár, Kövér-Kis, Polák 2. Csere: Varga 1, Kerem, Mácsai K. 1, Kolarova, Forgó, Tóth F. 1. Vezetőedző: Matajsz Márk.
III. kerületi TVE: Pápai – Jancsó 1, Pap, Koppány 4, Illés H. 1, Pál 1, Tóth-Deme. Csere: Tóth R., Csizmár, Hajdú. Vezetőedző: Lukács Dénes.
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 12/2.
Ötméteresből: 1/1, ill. -.
Kiállítva cserével: Kövér-Kis.

Összefoglaló:
✍️ Lukács Dénes vezetőedző döntésének értelmében a III. kerületi TVE négy meghatározó játékosa, Kisteleki Dóra, Drávucz Rita Vályi Fanni és Kudella Panna nélkül érkezett Szentesre. A mi meccskeretünk sem volt teljesen, ugyanis kisebb sérülés miatt Tóth Csenge hiányzott csapatunkból.

Huszonegy másodperc után Dömsödi Dalma jó centerezése révén szereztük meg a vezetést, majd Bonca Vivien és Mácsai Kata növelte az előnyünket. Nyolc perc játékot követően 3–1 állt az eredményjelzőn, majd a második negyedben jó ütemben növeltük előnyünket, ültek a lövéseink.
A legnagyobb különbség 2:21-gyel a nagyszünet előtt állt be, Polák Zsófia duplája után már 7–2-re vezettünk, majd 7–3-mal fordultunk.

A harmadik negyedben rohamosan fogyott a felépített előnyünk, 7–6 után viszont az egyenlítésért már nem támadhattak a fővárosiak, Polák, majd Tóth Fruzsina szerzett fontos gólt.

A záró nyolc perc 9–6-ról indult, az utolsó negyedben mindössze egy vendéggól született, így 9–7-re győztünk a III. kerületi TVE ellen, amellyel majd a helyosztón is megmérkőzhetünk, a pályaelőny birtokában az egyik fél második sikeréig.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Matajsz Márk: Győzni mindig jó dolog, egy nagyon jó csapat ellen sikerült nyernünk. Már a mérkőzés előtt eldőlt a Szeged dunaújvárosi vereségével, hogy az 5–6. helyért játszhatunk majd a rájátszásban, ennek a meccsnek a tétje pedig a pályaelőny volt erre. Nem volt teljes a III. kerület kerete, ahogy nekünk is voltak hiányzóink. Rendszeresen játszanak nálunk fiatalok, többen közülük alapemberek. A mérkőzés elején jól lőttünk, ezzel nagyobb előnyre tettünk szert, ami után nem értem miért, de elkezdtünk kapkodni. Jöttek a hibák, lefordultak a vendégek. Erre mindenképpen oda kell majd figyelnünk a helyosztón, amely teljesen más párharc lesz.

📸 Vidovics Ferenc
#hungeritszentes #vízilabda #tippmix #hajráSzentes




Forrás