Kezdőlap Szentesi VK Férfi OB I.: megnyertük a megyei rangadót!…

Férfi OB I.: megnyertük a megyei rangadót!…

121


🤽‍♂️👏💪

Az utolsó másodpercig küzdelmes és izgalmas megyei rangadón 6–5-ös sikert arattunk a 🆚 Szegedi VE ellen. 🔜 Szerdán a KSI otthonában ugrunk vízbe.

Metalcom Szentes 🆚 Szegedi VE 6–5 (1–0, 1–1, 0–3, 4–1)
E.ON férfi vízilabda OB I., 26. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, zárt kapuk mögött. Vezette: Kovács S., Marjay.
Metalcom Szentes: Meixner – Pellei K., Garancsy 2, Hegedűs 2, Fülöp 1, Pellei F. 1, Takács J. Csere: Kókai, Mátyók, Lajkó, Vörös, Bozó, Somogyi. Vezetőedző: Pellei Csaba.
Szegedi VE: Molnár – Kürti, Kiss Cs., Palotás, Horváth, Boros 2, Farkas 1. Csere: Sánta 1, Lakatos 1, Baj, Berkó, Mekkel. Megbízott edző: Juhász Zsolt.
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 12/1.
Kipontozódott: Kókai.

Összefoglaló:
✍️ Teljes kerettel vártuk a Szeged elleni megyei rangadót, míg riválisunk Somlai Tamás, Börcsök Milán és Tóth Gyula játékára nem számíthatott.
Nagy taktikai csata folyt a vízben. Óriási küzdelemben mindkét együttes jól védekezett, az első negyedben mindössze egy gól született, Fülöp Bence révén mi vezettünk.

A nagyszünetre 2–1-es előnnyel mehettünk. Nálunk Meixner Marcell, náluk Molnár Dávid adott stabilitást a jól záró védelemnek a kapuból.
A harmadik negyed nem sikerült jól. Szentesi találat nem, szegedi viszont három is született, így a záró nyolc perc kezdete előtt 2–4 állt a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda eredményjelzőjén.

A negyedik negyedben sorozatban három emberelőnyt is góllal zártunk, majd Hegedűs akcióból szintén eredményes volt. Ennek köszönhetően két perccel a vége előtt már 6–4-re vezettünk. Boros szépített, 37 másodperc még hátra volt, de lepörgettük a támadóidőnket, majd lövésig már nem jutott el a Szeged. 6–5-re nyertünk, a 27. fordulóban a KSI vendégei leszünk szerdán 12.45-től.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Pellei Csaba: – Amennyiben nem nyertünk volna, akkor is azt mondanám, nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert egy nagyon rossz helyzetben és sorozatból jöttünk ki ezzel a győzelemmel. Azt kértem a fiúktól, hogy legyen tartásuk, ami kijött, bár ez lehet, hogy annak betudható, hogy a megyei rivális Szeged volt az ellenfelünk. Az az igazság, sem a Debrecennel, sem pedig a Szegeddel nem foglalkoztunk, csak magunkkal, mert a legnagyobb ellenfelünk idén sajnos sajátmagunk. Rengeteg hibával vízilabdáztunk, de nagyon örülök az akaratnak, ilyen mérkőzésekre van szüksége a sportágnak. Parázs csata folyt a vízben, öt perccel a lefújás után viszont már mindenki barátja volt mindenkinek eredménytől függetlenül.

📸 Vidovics Ferenc
#metalcomszentes #szeged #vízilabda #tippmix #hajráSzentes




Forrás