Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Mozgással telített csapatünnep…

Mozgással telített csapatünnep…

169

Ezredsorakozóval vette kezdetét a műszaki ezred csapatünnepe. A sorakozón Bertókné Gyarmati Beáta honvédelmi alkalmazott történelmi áttekintésen keresztül felidézte a Rákóczi-szabadságharc első kuruc győzelemmel végződött tiszabecsi csatájának történéseit, amelynek évfordulójához (1703. július 14.) kötődik az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred csapatünnepe. Köszöntő levelek felolvasása után Dr. Kállai Ernő alezredes, megbízott ezredparancsnok-helyettes elismeréseket adott át alakulatunk dolgozóinak. Az ünnepélyes ezredsorakozó a laktanya Rákóczi emlékművének koszorúzásával záródott.

Ezzel párhuzamosan Seres József alezredes, megbízott ezredparancsnok, Dr. Szabó István alezredes, a Honvéd Rákóczi Sportegyesület elnöke, Bernátsky László törzszászlós, az alakulat vezénylő zászlósa, a Tiszabecsi Önkormányzattal közösen megemlékezésen vett részt. Ezt követően koszorúkat helyeztek el a Tiszabecsi Református Egyházközség templomkertjében felállított emlékműnél, valamint a „Bajnok-dűlőn” állított kopjafánál, a győztes ütközet helyszínén.

A kötött programok befejeztével sportrendezvény vette kezdetét. Kollégáinkat számos program és megmérettetés várta kikapcsolódás gyanánt, úgy mint: köredzés, box aerobik, airsoft lövészet, asztalitenisz, biliárd, csocsó, óriás sakk és malom, valamint röplabda, labdarúgó, kosárlabda, dartsfoci és büntetődobó sportversenyek egyaránt.
A testmozgás mellett a főzés szerelmeseinek is volt lehetősége kibontakozni bográcsozás közben, melynek illata bejárta a laktanya egész területét. Az alakulatnap a sportversenyek eredményhirdetésével zárult, ahol a dobogós helyezettek és csapatok átvehették a győzteseknek járó trófeákat.

Gratulálunk az elismerésben részesülteknek és jutalmazottaknak!”

Fotó: Király Róbert Sándor hdgy. / Janó Miklós őrm.








Forrás