Kezdőlap Hírek Ismét igényelhető az ingyenes, tüdőgyulladás elleni védőoltás…

Ismét igényelhető az ingyenes, tüdőgyulladás elleni védőoltás…

138

Kérjük ossza meg, hogy minél több érintetthez jusson el az ingyenes oltásnak a lehetősége!

A város képviselő-testülete az Egészség a célkeresztben program keretében folytatja a már 2018-ban nagy sikerrel megrendezett védőoltási programját, amely a 70 év feletti lakosok számára biztosítja térítésmentesen a korszerű pneumococcus elleni védőoltást, lehetőséget biztosítva ezzel a sokszor súlyos, akár életveszélyes tüdőgyulladás megelőzésére. Erre az idén 15 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésre.

A program ugyanúgy a már megszokott módon zajlik, azaz amennyiben az érintett lakos szeretne élni a lehetőséggel, és be szeretné oltatni magát, úgy háziorvosához kell fordulnia, aki ellátja őt a szükséges formanyomtatvánnyal, valamint a recepttel.

A háziorvos által biztosított papírokkal a polgármesteri hivatal szociális irodáján kell jelentkezni, ahol minden igénylő lakos egy határozatot kap majd, amiben érvényt nyer az, hogy jogosult a tüdőgyulladás elleni oltásra. Később ennek a határozatnak a birtokában és a kihirdetett időpontok egyikén (május 9. és 17.) kell jelentkezni a Kertvárosi Háziorvosi rendelőben, ahol a rendelő orvosai és az asszisztencia fogja beadni a védőoltásokat.

Az oltóanyag jogosultságának a kritériumai sem változtak, továbbra is térítésmentesen elérhető minden szentesi lakhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező számára, aki legalább 1 éve él a városunkban és elmúlt 70 éves. Jövedelmi helyzetet nem vizsgálnak, mivel nem a rászorultsági alapon jár az ingyenes vakcina.

További információt az elmúlt hétvégén megjelent Szentesi Életben olvashatnak!

www.szentesimozaik.hu
Önkormányzati hírek|30




Forrás