Kezdőlap Hírek Hegedű vásárlásához járult hozzá a Szentes-Csongrád Rotary Klub…

Hegedű vásárlásához járult hozzá a Szentes-Csongrád Rotary Klub…

178

2019. június 14-én délután a Páterház étteremben adta át támogatását a Szentes-Csongrád Rotary Klub egy ifjú művészpalántának, Kállai Lajos Zsoltnak.

A Rotary mozgalom tevékenysége számos ember életében gyökeres változást hozhat, melynek jó példája, amikor határon túli gyermekek szív műtétéit támogatják. Támogatnak olyan tehetséges fiatal művészeket is, akinek tehetsége adott, de más körülmények akadályozzák előmenetelüket.

Most Kállai Lajos Zsoltra találtak rá, a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda 8. osztályos tanulójára, aki zenei tanulmányait a Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában végzi.

Tyukász Mátyás a Szentes-Csongrád Rotary Club soros elnöke adta át Kállai Lajos Zsoltnak azt a 366 ezer forint összegyűjtött támogatást, melyet hegedűvásárlásra fordíthat a fiatal művész.

– Születésem óta, hatással van rám a zene, hiszen egy zenészdinasztia legfiatalabb tagja vagyok. Apai ágon örököltem a hegedű iránti szeretetemet, így nem volt kérdés számomra milyen úton szeretnék haladni én is. Úgy érzem, ezért meg is teszek mindent, nem csak szeretem, de tanulom is a zenét. 6 éves korom óta folytatok rendszeres zenei tanulmányokat, zeneiskolai fő tárgy mellett szolfézst és hegedülni, valamint játszom kamarazenekarban a Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában.

– Sokat járok fellépésekre, versenyekre, ahol megmutathatom képességeimet, a sikerek további erőt adnak az álmaim eléréséhez – mondta a fiatal művész.

– Egyedül vagy zenekarban szeretsz zenélni?
– Nagyon szeretek egyedül kiállni a színpadra, de szívesen játszom zenekarral is.

– Nem kérdés, hogy mi leszel, ha nagy leszel!
– Életcélom, hogy elismert hegedűművész legyek. Úgy gondolom, a folyamatos fejlődést csak állandó, rendszeres gyakorlással és kitartással lehet fenntartani, ez a szorgalom a munka eredményének feltétele.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás