Kezdőlap Szentesi Élet Tízezer Covid-19 elleni vakcinát adtak be a szentesi oltóponton…

Tízezer Covid-19 elleni vakcinát adtak be a szentesi oltóponton…

151

A szentesi Rendelőintézetben kialakított oltópontokon tett látogatást április 2-án, pénteken dr. Juhász Tünde Csongrád-Csanád megyei kormánymegbízott abból az alkalomból, hogy szombaton adják be a tízezredik koronavírus elleni vakcinát a helyszínen. Az eseményre egy 10.000-es számmal ellátott tortával érkezett, megköszönve ezzel minden egészségügyi dolgozó munkáját és helytállását ebben a nehéz helyzetben. Dr. Földesi Irén belgyógyász, diabetológus főorvos fogadta a megyei oltási munkacsoport vezetőjét, és tájékoztatta az ünnepnap ellenére is folyó munkáról. Aznap hét oltópont működött 40 munkatárssal, és zajlott a pedagógusok oltása is.

Nagypéntek ellenére hatalmas volt a forgalom a rendelőintézetben április 2-án. Minden oltóponton két termet alakítottak ki, az egyikben az oltásokat végzik, a másik megfigyelőteremként működik. A gördülékenyebb munka érdekében létrehoztak egy külön előkészítő termet is, ahol a legszakképzettebb asszisztensek készítik elő az oltóanyagot és viszik ki mindenhová. Két bejáratnál fogadják a pácienseket, a regisztrációnál 3-3 adminisztrátor dolgozik, és a katonák is mindenben segítik az itt folyó munkát, hangsúlyozta dr. Földesi Irén.

A kormánymegbízott, mint a megyei oltási munkacsoport vezetője köszönetét fejezte ki a szentesi kórházban működő oltóponton elvégzett tevékenységért. Az egész megyében zajlik az oltás, a húsvéti ünnepi napokon is folyamatos a feladatellátás. – A 10 ezres szám a tortán azt jelenti, hogy ezen az oltóponton 10 ezer oltást adtak be az elmúlt hetekben. Nagyon nagy munkát végeztek el, és nagyon hálás vagyok azért a partnerségért, azért a roppant rugalmas együttműködésért, amit ebben a valóban nagyon embert próbáló feladatellátásban kapunk Szentesről. Ezt jelképesen egy nagy csokitortával szerettem volna kifejezni. A jövőben is ezt az együttműködést kérem, nagyon sok erőt és jó egészséget kívánok az itt dolgozóknak – nyilatkozta lapunknak dr. Juhász Tünde.

Dr. Földesi Irén elmondta, kitűnő kollégákkal dolgoznak, de nem kis szervezést igényel az oltás, hiszen, viszonylag rövid idő alatt kell megszervezniük. A háziorvosokra szintén nagyon nagy feladat hárul, nekik kell ugyanis beosztaniuk, hogy bizonyos napokon hány pácienst küldjenek. – Így értük el a tízezres számot, ami január 6. óta azt jelenti, hogy valamennyi hétvégénk és hétköznapunk is oltással telik. Ennek a tortának a fele kórházi munkatársainkat illeti, hiszen ők sokkal nehezebb körülmények között dolgoznak. Összesen 10 oltópont működik, oltópontonként egy orvossal, két asszisztenssel és két adminisztrátorral – fogalmazott a főorvos. Az oltási kedvet megfelelőnek nevezte, hozzátéve, hogy ez oltóanyag-függő, Pfeizer és Moderna vakcina szinte soha nem marad ki, most Szputnyikkal oltanak, ilyenkor egy kicsit lanyhul a kedv, de előbb-utóbb mindenkinek rá kell jönnie, minden oltóanyag jobb annál, mint hogy megbetegedjünk.

#szentesielet #tajekozottnaklennijo #varosihetilap #szentes
www.szentesielet.hu
Közélet|32
Egészségügy|38








Forrás