Kezdőlap Hírek Felavatták a megújult konferencia és rendezvénytermet az IPOSZ-nál…

Felavatták a megújult konferencia és rendezvénytermet az IPOSZ-nál…

135

2019. október. 17-én Szentes és Vidéke Ipartestület Székházába (Szentes, Arany János u. 25/A) invitálták az érdeklődőket, hogy ünnepélyesen bemutassák az érdeklődőknek a felújított oktató, konferencia és rendezvénytermet.

A megjelenteket Kádasi Zoltán, az Ipartestület elnöke köszöntötte, majd elmondta, hogy nagy igény volt a terem átalakítására megújítására. A rendezvényeknél már útban volt a lambériával borított teremfelező fal, így azt elbontották. A mennyezetbe a dekorációk rögzítéséhez a megfelelő helyekre rögzítőpontokat készítettek ezzel is könnyíteni akarták a bérlőknek a dolgát.

Juhos János, az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ) alelnöke is üdvözölte a megújulást, majd Szabó Zoltán Ferenc Szentes új polgármestere köszöntötte a vendégeket. Elmondta, hogy amikor az lehet tapasztalni, hogy egy-egy évfolyamon 2-3 kőműves tanuló végez a szakképzés keretében, így még nagyobb szükség van a jó iparosokra, mert csökken az utánpótlás.

Minden évben elismerik az ipartestületért végzett munkát, így volt ez most is. Elismerésben részesült Szirbik Imre volt polgármester és Kárpáti Lajos.

Az összejövetel másik célja az volt, hogy a tiszteletbeli iparossá fogadott tekerőgyáros Szenyéri János életét bemutató tablót elhelyezzék a leszármazottak jelenlétében az iparosok dicsőségfalán.

A rendezvény programjában megszólalt a szentesi tekerő Zöldi Lászlóné népzenész, valamint Balla Tibor népművész által. A tekerőmuzsikát a „Zöldág” Hagyományőrző Szakkör tagjai néptánccal és népdalok éneklésével színesítették.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29








Forrás