Kezdőlap Programajánló A Carnegie Hallból a Hangversenyközpontba…

A Carnegie Hallból a Hangversenyközpontba…

119

Különleges előadással folytatódik a Zene-Világ-Zene koncertsorozat idei évadja, november 7-én ugyanis első ízben lép színpadra Szentesen a tajvani származású, évek óta Magyarországon élő zongoraművésznő, Hsin-Ni Liu.

A művésznő öt éves kora óta zongorázik, felsőfokú tanulmányait már az Amerikai Egyesült Államokban végezte a clevelandi zenei akadémián (Cleveland Institute of Music), ezt követően New Yorkban szerzett diplomát a Juilliard School of Music és a Mannes School of Music intézményeiben. Tanulmányait Budapesten folytatta, 2008-tól Dráfi Kálmán vezetésével tágította zenei ismereteit a Zeneakadémián.

Több ízben láthatta színpadon a közönség, neves zenekarok szólistájaként és önálló zongoraestekkel egyaránt. Számos rangos fesztivál – többek között az Emilia Romagna-i Fesztivál és a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál – fellépői között olvashattuk nevét. Pályafutását az Egyesült Államok egyik legnevesebb koncerttermében, a Carnegie Hallban indította 2007-ben.

A zongoraművész Brahms, Chopin, Schumann és Muszorgszkij műveit hozza a Hangversenyközpontba. Az előadás november 7-én, csütörtökön 19 órától kezdődik.

Sebők Tamás

www.szentesimozaik.hu
Programajánló|17




Forrás